marți, 26 iulie 2011

Porneste propria ta afacere de curatenie si menaj

 Toata lumea are de facut prin casa diverse lucruri pe care nu le face aproape nimeni cu placere. Oricine ar prefera sa iasa la o plimbare in parc decat sa stea in casa sa dea cu aspiratorul, sa stearga praful si paianjenii. Dar totusi unora le si place. Si atunci daca esti unul din cei carora le place sa deretice prin casa, sa spele, sa stearga sa aranjeze si sa puna in ordine, de ce sa nu faci si niste bani din chestia asta oferind serviciile astea si altcuiva daca la tine acasa deja ai facut o curatenie maniacala si nu mai ai ce face. Cei mai multi detesta facutul curateniei si ar fi mai mult decat bucurosi sa plateasca pe cineva sa o faca in locul lor, chiar si contractos bineinteles. Si aici apare oportunitatea de facut bani. Daca esti o persoana responsabila si de incredere, atunci de ce sa nu iti faci o mica afacere din activitatea asta. S-a putea sa descoperi ca ai mai multi clienti decat te-ai putea astepta.
Aceasta afacerea e una din acelea care se promoveaza singure pe cale orala. Increderea conteaza foarte mult cand intri in casele oamenilor pentru a face curatenie, mai ales ca de cele mai multe ori s-ar putea sa faci treaba asta in timp ce ei nu sunt acasa. Un mod bun de a incepe genul asta de afacere este prin a-ti oferi serviciile apropiatilor si cunostintelor, pentru mai putini bani bineinteles.
Asta e costul reclamei gratuite ce urmeaza sa vina. Astfel nu iti vei crea doar un portofoliu de clienti care sa te si recomande la randul lor altor potentiali clienti, ci vei dobandi si ceva experienta, pentru ca si in domeniul asra ca in oricare altul experienta este importanta.

Cel mai bun mod de tarifare este sa-ti stabilesti un pret pe unitate de timp. Astfel iti poti face si o idee destul de clara despre cat iti va lua sa faci anumite lucruri iar pe baza asta poti stabili cat costa ce ai de  facut acasa la client. In acelasi timp ai grija nici sa nu-ti subevaluezi serviciile. Oamenii sunt pregatiti sufleteste sa plateasca suficient de mult pentru ca cineva sa le faca "treburile murdare", iar tu nu vrei sa ajungi sa lucrezi pe sume ridicole de bani.
Poti dealtfel sa-ti promovezi afacerea de curatenie si menaj si impartind si punand pliante in casutele postale si din usa in usa. Si cand vine vorba de pliante trebuie sa te asiguri ca sunt din cele mai calitative, eventual pe hartie lucioasa si in format color daca nu sunt prea costisitoare pentru posibilitatile tale de afacerist la inceput de drum. O alta idee buna este sa-ti citezi clientii satisfacuti atunci cand iti faci reclama pentru a-i asigura pe potentialii clienti ca nu esti doar un alt cautator de bani si ca esti un profesionist de incredere. Si in domeniul asta e nevoie de profesionisti, cum de altfel e nevoie de ei in toate domeniile.
Ar trebui sa-ti amintesti dealtfel si sa iti faci niste carti de vizita cu datele tale de contact pe ele. Incurajeaza-ti clientii satisfacuti si cunoscutii sa te recomande cunoscutilor lor. Ii poti motiva in sensul asta promitandu-le o reducere pentru orice client adus sau eventual o curatenie gratuita data viitoare cand mergi in vizita la ei. Si asta e o oferta care merita facuta pentru ca astfel nu obtii doar clientul caruia te recomanda ei ci ii atragi si pe ei in portofliul tau dupa ce le vei face acea curatenie gratuita.
Desi e o idee buna sa folosesti propriile tale produse de curatat trebuie totusi sa-i dai si clientului dreptul sa aleaga si sa-i respecti optiunea atunci cand si-o exprima. Un alt lucru important este sa iti stabilesti foarte bine programul si sa iti calculezi foarte bine stimarile de durata a serviciilor prestate la fiecare client ca sa nu-ti dai programul peste cap. Cea mai importanta calitate a unui profesionist este seriozitatea. 
Dupa o vreme vei vedea ca nu e nevoie de foarte multi clienti pentru a-ti umple programul si ca te poti bucura de un venit suplimentar frumusel avand un numar mic dar stabil de clienti la care mergi periodic iar asta va face o diferenta importanta la bugetul tau.
Daca iti place ideea asta nu mai ramane decat sa o pui in practica si sa te apuci de facut bani. Daca ai intrebari legate de idee nu ezita sa le lasi mai jos intr-un comentariu. Cu siguranta raspunsurile la intrebarile tale nu se vor lasa asteptate. Intre timp, spor la bani si succes in afaceri!

2 comentarii:

  1. E o idee destul de palpitanta dar oricum necesita mult efort si timp. Cred ca mai usor ar fi de apelat la jocuri de indemanare. Acolo se poate de castigat ceva easy money.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici o metoda de facut bani nu e lipsita de eforturi sau de riscuri. Recomandat este sa faci o afacere dintr-o activitate pe care o faci cu placere. Oamenii care au bani multi fara sa fie politicieni sau oameni de afaceri, castiga bine in general din activitati pe care le practica din pasiune, motiv pentru care sunt si foarte buni la asta, iar expertii sunt bine platiti in orice domeniu.

    RăspundețiȘtergere