miercuri, 23 noiembrie 2011

Cum sa vinzi fotografii ca sa faci bani

 Daca ai un oarece talent cu aparatul de fotografiat atunci sa stii ca am o veste buna pentru tine. Pe internet exista oamei care s-ar putea sa fie interesati de fotografiile tale. Daca stii unde sa iti faci cont si ce fotografii trebuie sa inscrii, s-ar putea sa realizezi ca deja stai pe o suma frumusica de bani.
 Pe langa faptul ca poti valorifica pe bani frumosi fotografiile pe care deja le ai facute, nu te opreste nimic sa continui sa faci fotografii, eventual care sa corespunda cererilor clientilor inscrisi pe siteurile pe care esti inscris si tu, pentru a-ti asigura o clientele rapida si astfel si rapiditatea tranzactiei. Deci iei camera foto, deschizi calculatorul, si ne apucam de facut bani. Pentru mai multe informatii citeste mai departe.
Daca petreci mult timp online probabil stii deja de ca exista siteuri specializate in comercializarea fotografiilor pe tot felul de sume, unele chiar fabuloase. Unele siteuri pun fotografii la dispozitia clientilor atat gratis cat si contra unei taxe, lucru care depinde de mai multe aspecte. Desi pare prea simplu ca sa fie adevarat, cu toate ca n-ai crede ca cineva poate da bani pe niste simple fotografii sau ca exista oameni care traiesc din fotografie fara sa fie fotografi profesionisti in medii inalte, afla spre surprinderea ta ca ambele sunt adevarate, si ai fi socat sa afli cat platesc unii oameni pentru fotografiile pe care le cumpara online.

Creatorii de siteuri au nevoie de fotografii pentru siteurile lor, publicistii le folosesc pentru a-si ilustra cartile articolele sau cursurile, unii dintre clientii siteurilor de profil, care vand fotografii, vor doar sa-si creeze screensavere personale dintr-o colectie de poze care le plac in mod deosebit.
Poate te ingrijoreaza faptul ca siteurile de profil au deja stocate mii de astfel de fotografii in arhivele lor, dar nu-ti fa griji, pentru ca in acelasi timp au si mii de vizitatori zilnic, toti in cautarea imaginii perfecte, iar a ta ar putea fi chiar cea pe care o vor.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l aminesti este sa citesti cu atentie cerintele si conditiile fiecarui site inainte sa inregistrezi vreo fotografie. Exista siteuri care nu platesc deloc fotografii iar intentia ta este de a castiga niste bani din activitatea asta, asa ca mare atentie la conditiile si termenii de postare a imaginilor pe siteurile unde decizi sa te inscrii. Alte siteuri care totusi platesc, au conditii destul de drastice pentru postarea fotografiilor, conditii pe care trebuie sa te asiguri ca le respecte si "operele" pentru a fi acceptate spre comercializare. Nu-ti fa griji foarte mari pentru aspectul acesta, din moment ce stii destul de multe lucruri despre fotografie, nu ar trebuie sa ridice mari probleme termenii si conditiile pe care le impune vreun site de profil.
Odata ce vei fi gasit un site care iti place, trebuie sa te gandesti ce fel de fotografii postezi. S-ar putea sa fie restrictii sau cereri exprese impuse de administratorul siteului, dar chiar daca nu exista ar trebui sa te gandesti bine si sa te specializezi in ceva anume. Daca reusesti sa te deosebesti cu ceva de miile de fotografi prezenti pe site vei reusi si sa vinzi mai multe fotografii, asa se explica de ce trebuie sa te straduiesti sa te concentrezi pe un anumit subiect in mod deosebit decat sa incerci sa te adresezi oricui pentru orice.
Daca ai doua nise pe care iti place sa mergi, cel mai bine este sa te inscrii pe doua siteuri diferite si sa folosesti alt pseudonim pe fiecare. Astfel oamenii nu vor face legatura intre cele doua profiluri si te poti prezenta ca fotograf de portrete pe unul si fotograf de peisaje pe celalalt. Chestia asta nu doar ca iti ofera diversitate dar iti dubleaza si sansele de a vinde ceva.
Daca tot suntem la capitolul vanzari, este un adevar simplu matematic faptul ca numarul tau de vanzari este direct proportional cu numarul de fotografii postate pe siteurile acestea. Incearca sa postezoi cat mai multe fotografii cu putinta dar tot timpul pune-le doar pe cele mai bune. Pentru asta exista doua motive. In primul rand daca suntg de slaba calitate sau irelevante pentru arta fotografica vor fi probabil respinse de administratorul siteului, iar in al 2-lea si cel mai important rand, fotografiile tale te reprezinta, nu doar ca artist ci si in calitate de producator si comerciant de arta.
Un alt lucru bun la vanzarea fotografiilor este ca pe cele mai multe siteuri de acest gen, clientul plateste dreptul de utilizare a fotografiei, nu cumpara efectiv dreptul de autor pentru ea. Astfel daca ai 2000 de fotografii pe un site de acest gen, poti sa faci 2500 de vanzari intr-un an iar anul urmator sa ai in continuare 2000 de fotografii disponibile pentru download contracost de catre clienti.
Acest lucru face din afacerea artei fotografice o sursa constanta de venituri care vor continua sa apara luna dupa luna, odata ce ai pregatit si postat fotografiile in contul tau de pe siteul repsectiv tot ce ramane de facut este sa continui sa faci poze si sa le adaugi si pe cele noi cand ai timp. In materie de metode de facut bani pe internet, trebuie sa recunosc, acesasta este una dintre cele mai bune daca ai oarece aptitudini fotografice. Talentul conteaza in orice afacere, si asa cum am mai zis si cu alte ocazii, orice afacere e buna si poate deveni profitabila daca o faci cu pasiune. Mult succes cu vanzarea fotografiilor!

Un comentariu:

  1. Am gasit eu un e-book marfa care zice exact ce trebuie sa faci sa castigi bani din fotografie - e si un interviu cu Alex Brebu care face mai mult de 1000$ lunar. http://seremi-studio.com/blog_de_fotografie/cum-sa-faci-bani-din-fotografie-e-book-gratuit

    RăspundețiȘtergere