marți, 19 iulie 2011

Scrie si vinde propriul tau curs sau carte electronica de genul "Cum sa..."

Cartile electronice sunt o mare afacere online, in special daca sunt educationale in sensul ca ii invata pe altii cum sa faca diverse lucruri. Cum sa faci mai multi bani, cum sa vinzi pe e-bay, cum sa scrii un best seller.... posibilitatile sunt nelimitate daca ai cunostintele si perseverenta necesare despre cum sa scrii efectiv o carte si sa o faci publica.
Ce e si mai bine e ca poti sistematiza totul intr-un curs. Impartind cartea ta electronica in capitole ii conferi mai multa valoare si drept urmare poti cere mai mult. Daca faci lucrurile cum trebuie poate fi o metoda buna de facut bani.
Nu trebuie sa fii expert in carti electronice ca sa stii ca se vand extrem de bine daca alegi subiectul potrivit. Cartile de genul "Cum sa...." si cursurile din aceeasi categorie sunt bune in principiu pentru ca poti distribui multe copii virtuale pentru ca ofera accesibil raspunsurile la intrebari pe care oamenii in general si le pun.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a te asigura ca afacerea ta nu se inchide repede este sa alegi cu grija un subiect care sa nu-si piarda repede popularitatea. Astfel cele mai bine cotate subiect sunt evidente - bani, sex si sanatate. Aceste 3 subiecte sunt cele mai importante si cele mai bine vandute. Daca te uiti putin peste cursurile si cartile electronice din mediul online vei observa ca toate se invart marginal in jurul acestor subiecte. Nu neaparat toate, dar cele de succes cu siguranta.
Dar nu totul se rezuma la a alege bine subiectul.
Ca sa faci bani si pentru a fi sigur ca vei avea succes si cartea ta se va vinde trebuie sa alegi deasemenea si un titlu foarte bun si sa ai grija sa sortezi foarte bine si informatiile pe care urmeaza sa le includa. Daca vrei sa scrii un curs si nu doar o brosurica trebuie sa fii sigur ca ai suficient material incat sa acoperi toate aspectele subiectului si ca le poti imparti in mod natural in capitole separate.
Ajuta mult daca detii deja cateva cunostinte despre subiectul despre care scrii. Una dintre cheile succesului cand scrii o carte electronica sau un curs pe o anumita tema este sa gasesti un unghi propriu din care sa abordezi problema, asta fiind motivul pentru care se vor vinde multe copii. Nu te stradui prea mult sa te inspiri si sa te agati de materialul deja oferit de altii. Nu vei face decat sa iti irosesti timpul. Daca ai descoperit deja o metoda proprie de a excela intr-o anumita activitate dintr-un anumit domeniu si mai stii si pe altii care au incercat aceeasi metoda si au reusit sa faca acel lucru la fel de bine, atunci asta e un lucru despre care ar trebui sa scrii.
In timp ce scrii cartea in sine, va trebui sa scrii si  pagina de publicitate. Daca nu te pricepi la scris poti oricand sa angajezi un textier anonim sa faca asta pentru tine iar tie iti ramane doar sa sistematizezi foarte bine informatia. In cazul asta te va costa ceva bani scrierea cartii dar daca e scrisa de un anonim poti in continuare sa treci numele tau la sfarsitul cartii si sa ti-o asumi. Poti face si un contract in acest sensul cu textierul pe care il angajezi.
Dupa ce vei fi terminat de sistematizat informatia, de scris si de compus pagina de marketing mai ramane doar sa te gandesti la cati bani urmeaza sa ceri pentru noua ta carte electronica. Cu cat are valoare informatica mai mare cu atat poti cere mai mult, si e important sa nu iti vinzi cartea prea ieftin pentru ca astfel nu va fi luata in serios. Cand oferi spre vanzare un curs deja poti cere mai mult; depinde de tine daca decizi sa vinzi pachetul carte electronica + curs pentru o taxa fixa sau daca stabilesti un set de preturi variate pentru carte electronica, curs sau pachet carte electronica + curs. Poti dealtfel si sa sistematizezi cursul in asa fel incat sa-l vinzi pe bucati, cate o editie in fiecare luna. Astfel s-ar putea sa ajungi sa ai mai multi clienti pentru ca fiecare va trebui sa plateasca o suma mai mica lunar, lucru care e mai usor decat sa plateasca o suma mare de bani inainte.
In timp ce vei incepe sa iti construiesti cu atentie planul sau directiile dupa care sa scrii cartea, sa nu uiti ca esti inca destul de suspus riscurilor. Chiar si idei despre care crezi ca sigur vor functiona s-ar putea sa esueze iar in acelasi timp idei de care te indoiesti s-ar putea sa se vanda masiv.
In timp ce vei pune cap la cap toate aceste lucruri si vei incepe sa faci unul cate unul toate eforturile necesare punerii planului tau in aplicare, trebuie doar sa nu uiti ca singurul lucru important este sa nu renunti. Exista multe metode de facut bani, aceasta este una dintre ele, si judecand dupa succesul pe care il au altii s-ar putea spune ca este poate una dintre cele mai bune metode de facut bani online. Dupa ce vei incepe sa vinzi prima ta carte, vei avea deja putina experienta, iar cu experienta necesara poti incepe cu usurinta sa scrii a 2-a ta carte electronica. Si pe a 3-a , si pe a 4-a....
Esti tentat sa incerci? Iti place ideea de a fi catalogat ca autor publicat? De ce sa nu incerci chiar acum? Spor la treaba si spor la bani!

2 comentarii:

  1. ok... si unde sau cum vinzi cartea electronica respectiva? in ce format trebuie sa fie? sa nu poata fi copiata/furata de ex. sau sa poata fi folosit pe kindle sau ipad, sau alte readere? cum faci sa ai drepturi de autor si sa poti vinde legal o carte electronica?!

    RăspundețiȘtergere
  2. cartea o vinzi de pe site-ul pe care il faci in acest scop. Cum iti mediatizezi siteul te priveste. Aici vine fiecare cu ingeniozitatea lui. Important este sa faci un site care sa se pozitioneze bine in cautarile legate de subiectul cartii tale.
    Despre imposibilitatea de a copia/fura.... trebuie sa te interesezi tu despre cum isi inregistreaza autorii cartile publicate in volume scrise prin edituri, dar nu cred ca e o problema rezolvabila. Cum pentru cartile lor exista xeroxul, la fel si pt a ta exista copy paste. Tu poti doar sa iti iei masuri de siguranta si sa ti-o inregistrezi cu drept de proprietate intelectuala la organele competente, lucru care te ajuta atunci cand cineva o revinde sau gaseste vreo alta metoda de facut bani exploatand efectiv continutul si nu ideile pe care le contine.
    La partea cu cititul pe ipad, kindle, etc., o faci in format pdf, cam asa se vand toate cartile online, format suportat cam de toate readerele de pe piata. Daca un reader nu citeste pdf exista cu siguranta un upgrade/update pentru asta.

    RăspundețiȘtergere