miercuri, 8 februarie 2012

Fa bani din colectionabile

Cui nu-i plac colectionabilele? Adevarul este ca, exista o piata enorma de colectionabile si daca stii ce se vinde si de unde sa cumperi, nu e fizica nucleara sa reusesti sa e tranzactionezi si sa obtii si un profit din asta.
In acest domeniun cheia succesului e informatia. Termenul "colectionabile"acopera o gama larga de obiecte la care te-ai putea gandi si de domenii pe care te-ai putea axa. Speacizalizandu-te intr-un anumit domeniu ai sanse mult mai mari sa faci bani din vanzarea obiectelor de colectie din aria respectiva, in primul rand pentru ca vei reusi mult mai bine sa stapanesti informatiile necesare tranzactionarii cu asa ceva. Vei sti ce si de unde sa cumperi si mai ales unde sa vinzi ca sa vinzi la pretul cel mai bun. Exista multi oameni care fac din asta o adevarata afacere si traiesc destul de bine desfasurand aceasta activitate. Ti se pare o idee buna de afacere?

In primul rand trebuie sa te gandesti spre ce ar trebui sa te orientezi. Exista posibilitatea, in functie de pasiunile tale, sa iti atraga atentia o anumita categorie de colectionabile, sau eventual doar incercand sa dai peste o anumita categorie care se vinde foarte bine. Trebuie sa tii minte doar ca oamenii colectioneaza orice incepand de la ziare, carti, timbre, papusi, monezi, bancnote, obiecte vechi, pana la masini, opere de arta si alte lucruri de mare valoare.
Spre orice ai decide sa te orientezi, prima ta sarcina este sa gasesti o sursa de astfel de colectionabile de unde sa te poti aproviziona regulat cu obiecte noi. Siteuri de gen Okazii, E-bay, Tocmai sunt sursa ideala de asa ceva. Nu te orienta spre anunturile cele mai bine formulate si cu vizualizari prea multe, articolele ieftine sunt la "marginea bazarului" in anunturile fara poze, formulate saracacios si cu putine vizualizari. Mai exista posibilitatea sa gasesti si anunturi de obiecte a caror denumire este scrisa gresit. Si acolo concurenta la cumparare este mica. La fel de bine merita si sa te uiti in anunturile unde se vand obiecte la pachet pentru ca ai sansa sa gasesti lucruri interesante in pachetele scoase la vanzare de proprietari care poate nu stiu ce au acasa. Un singur lucru trebuie sa tii minte, tu cauti chilipiruri pentru ca tu faci din asta o afacere, nu o faci ca sa-ti satisfaci o pasiune pentru colectionabile. Tu colectionezi doar bani care sunt inca in circulatie.O alta sursa de astfel de articole pot fi bazarurile si pietele, mai ales cele de pe la tara daca e vorba de lucruri vechi. Multi oameni sunt bucurosi sa scape de obiecte pe care ei le considera gunoaie sau vechituri, motiv pentru care tu poti sa obtii niste preturi destul de bune daca stii exact ce cauti.
Siteurile de anunturi online sunt un bun mod de testat vandabilitatea colectionabilelor tale pentru ca poti sa te uiti peste numarul de vizualizari, de comentarii si de oferte a articolelor din categoria celor pe care intentionezi sa le comercializezi tu si in acelasi timp sa vezi si ce preturi se practica. Nu vrei sa fii cel mai scump comerciant de colectionabile de pe piata, asa ca trebuie sa te interesezi bine si cu privire la preturi.
Daca ai acces la suficient de multe articole de colectie ai putea lua in calcul ideea de a-ti dezvolta afacerea pana la deschiderea unui magazin de antichitati si colectionabile. Totul depinde de cat de confortabil vrei sa stai. Unii oameni prefera sa isi vanda lucrurile din fata calculatorului din confortul propriei case. La magazin ai putea sa practici preturi ceva mai mari pentru ca omul nu are la un click distanta termenul de comparatie.
Daca ai citit pana aici articolul probabil ti s-a conturat deja in minte ideea pentru o faacere proprie destul de profitabila, mai ales daca mai ai si ceva informatii, macar la nivel de baza, despre orice fel de colectionabile.
Oricum vei decide sa iti dezvolti afacerea, online sau offline, totdeauna ai grija sa fii cu ochii pe piata pe care iti desfasori activitatea, sa vezi ce directie au preturile, ce se cauta si ce ai putea tu sa gasesti. Multe dintre obiecte cad din gratiile colectionarilor mai devreme sau mai tarziu, pentru a fi inclouite de altceva mai interesant. Fiind atent la ce se intampla pe piata poti incepe sa iti faci stocuri din timp pe directiile pe care crezi ca se vor orienta clientii in viitor, inainte ca pretul acestor obiecte sa creasca. E doar o metoda de a-ti proteja investitiile si de a-ti mentine clientii satisfacuti constant. In acest domeniu, comercializarea colectionabilelor, exista deja oameni cu experienta care sunt deja nume grele in piata de profil.
Din punctul meu de vedere cel mai simplu este sa vinzi obiecte vechi, cum ar fi casti de soldati din razboaiele mondiale, fiare de calcat, radiouri si televizoare foarte vechi, haine foarte vechi, monezi, vase antice sau orice altceva iti cade in mana.
Daca iti place ideea ca ai putea sa faci bani din vazarea lucrurilor care stateau aruncate prin pod, pivnita sau debara pe la bunici cand erai mic poti sa incepi cautarile chiar acum si incet incet sa iti conturezi ideea pentru o astfel de afacere in domeniul comercializarii colectionabilelor. Nu uita, vechiturile pot valora mai mult decat noutatile. Mult succes!

Un comentariu:

  1. Interesant articol, eu ma gandeam sa creez un blog pe tema pariuri live. Recent am observat ca din ce in ce mai multe persoane joaca la casino. Ar fi ceva interesant de a avea un blog cu sfaturi si strategii pentru jucatori.

    RăspundețiȘtergere