miercuri, 8 februarie 2012

Fa bani generand piste pentru agentiile imobiliare locale

Agentii imobiliari sunt totdeauna in cautare de noi proprietati pe care sa le aiba spre vanzare, dar te-ai gandit vreodata ca ai putea face din asta o afacere ajutandu-i sa le gaseasca?
Poate suna ca o propunere neinteresanta, dar adevarul este ca asta poate fi o metoda foarte buna de facut bani, si chiar multi bani daca e pusa in practica bine. Exista multe modalitati prin care poti gasi noi oportunitati pentru ei - tot ce trebuie sa faci este sa gasesti un agent sau o agentie imobiliara care sa vrea sa colaboreze cu tine si care sa iti arate ce poti sa faci. Vrei sa afli cat de usor e si cat de bine se poate castiga din asta?
E evident ca vei avea nevoie de un plan adecvat de actiune inainte sa abordezi vreun agent sau vreo agentie imobiliara pentru a le propune o colaborare pentru ca nu vrei sa ajungi sa discuti fata in fata cu cineva care cunoaste domeniul si sa nu ai cu ce sa il convingi ca ii meriti timpul si atentia.

O buna metoda in primul rand este sa construiesti un site pe care sa il monetizezi fie ca vei ajunge sa colaborezi cu vreo agentie imobiliara sau nu. Daca iti construiesti un site bun cu informatii complete si corecte despre domeniu si despre ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa vinzi sau sa cumperi o casa, poti sa pui pe site cateva anunturi relevante pentru zona in care locuiesti iar apoi sa directionezi incet siteul spre utilitatea unui site de anunturi pentru vanzatori, un site cu anunturi publicabile sub anonimat, cu restrictii de publicare a adresei imobilului dat spre vanzare sau a numarului de telefon al proprietarului, lasand ca metoda de comunicare intre vanzator si cei interesati doar mailul. Intre timp, pentru ca dureaza sa pui la punct un astfel de site, vei reusi probabil sa obtii acordul de colaborare al unui agent sau a unei agentii imobiliare si in acelasi timp sa stabilesti cu acesta si un onorariu pe care sa ti-l plateasca tie pentru fiecare client valabil adus. O alta metoda este de a impanzi cutiile postale din zona ta cu fluturasi care anunta intentia de cumparare a unei locuinte sau a unui imobil. Cand te contacteaza vanzatorul mergi si stai de vorba cu el si ii explici situatia spunandu-i ca il vei pune in legatura cu un profesionist care ii va rezolva problema in scurt timp cu un maxim de profesionalism. O alta metoda ar fi sa pui numarul de telefon al agentului care ai vorbit pe fluturasi si sa te intelegi cu acesta la un cod de referinta pe care sa il pui impreuna cu restul datelor pe fluturasi, dar aici intervine necesitate unei bariere de incredere greu de trecut in vremurile noastre.
O alta solutie este sa mergi sa intrebi la asociatiile de proprietari daca a anuntat cineva intentia de vanzare a vreunui imobil in zona arondata. Metodele de gasit piste valide pentru agenti imobiliari sunt nenumarate. Daca ai printre cunostinte pe cineva care face transport de persoane in strainatate poti foarte bine sa ii dai acestuia niste fluturasi sa le dea clientilor impreuna cu biletele, pentru ca se stie ca cei care vin din strainatate sunt un mare procent din clientii activi de pe piata imobiliara din Romania. Sa nu uiti inainte de toate ca totul trebuie facut cu profesionalism chiar daca nu lucrezi full time in domeniu. Dupa ce vei face acest lucru pentru o perioada ai putea foarte bine sa te angajezi tu insuti la o agentie imobiliara si sa incepi sa iti valorifici cunostintele in interes propriu. Comisioanele incasate de agenti sunt destul de mari, iar in ciuda pietei scazute ca volum de tranzactii, inca se fac multe vanzari si aceasta este inca o meserie profitabila si in acelasi timp o metoda de facut bani destul de simpla daca ai ceva abilitati sociale incat sa poti lega usor relatii cu clientii.
Daca faci o intelegere cu un agent sau cu o agentie imobiliara poti sa pui in practica si eventuale idei ale acestora pentru a gasi piste valide. S-ar putea ca fiind in domeniu sa aiba idei mai bune despre cum sa gasesti vanzatorii sau chiar cumparatorii interesati de o colaborare, si daca poti ajunge la o intelegere si la o colaborare serioasa pe termen lung ai putea castiga foarte bine punand in aplicare aceasta metoda de facut bani. Am putea spune despre ea si ca este o afacere la care esti propriul tau sef, dar nu e o afacere pentru ca nu trebuie sa investesti decat timp si rabdare.
Daca nu ai alte idei de facut bani sau de afaceri, atunci merita cu orice pret sa incerci. Nici nu stii cum descoperi ca asta e genul de lucru pentru care esti facut si ca e o metoda de facut bani usor la care nu te-ai gandit niciodata. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu