marți, 13 decembrie 2011

Deschide-ti un Internet Cafe in cartier la tine

Oricat ar parea de greu de grezut, nu toata lumea are acces la internet de acasa si chiar si cei care au se intampla sa plece in vacanta fara sa aiba laptopul cu ei si sa aiba nevoie sa-si verifice mailul.
Acest lucru nu face decat sa iti deschida tie posibilitatea de a le pune la dispozitie acest serviciu de acces la internet printr-un internet cafe. Aceasta este o idee de afacere care evident necesita o oarecare investitie deoarece pentru a-ti face un internet cafe trebuie sa detii sau sa achizitionezi cateva calculatoare, routere, acces la internet, spatiul efectiv in care va functiona internet cafe-ul, autorizatii, etc. Ai putea eventual sa-ti cauti un asociat pentru asta, dar chiar si asa, inainte sa te arunci intr-o astfel de afacere trebuie sa te gandesti bine. Un internet cafe poate fi o afacere profitabila dar totusi deschis la intamplare s-ar putea sa fie un esec lamentabil care sa te lase cu un stoc marisor de calculatoare pentru uzul tau personal.
Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este unde iti vei pozitiona internet cafe-ul.
Vei fi bineinteles limitat la spatiile care sunt deja libere motiv pentru care merita sa studiezi bine problema si sa ai rabdare eventual sa se elibereze "locul ideal" pentru ca este foarte important ca sala ta de net sa fie intr-o zona cu trafic pietonal intens si preferabil nu undeva unde lumea iese la plimbare in timpul liber ci intr-un loc unde oamenii sunt in tranzit si pot sa intre pentru cateva minute sa-si verifice mailul sau sa trimita un mail.
Va trebui saai si rabdare cu acest gen de afacere deoarece va dura probabil cateva luni pana gasesti locatia cea mai buna, pana te intelegi cu proprietarul asupra conditiilor de inchiriere si pana reusesti sa amenajezi internet cafe-ul cum vrei tu. Este cu siguranta o afacere buna pentru cei mai rabdatori dintre noi.
Gandeste-te apoi la ce servicii aditionale poti oferii clientilor tai care vin sa acceseze internetul din internet cafeul tau. Exista multe feluri in care poti adauga metode aditionale de facut bani afacerii tale de tip internet cafe, cum ar fi sa deschizi efectiv o cafenea in acelasi spatiu intr-o incapere alaturata, ceva cu gustari usoare si cateva bauturi non-alcoolice.
Daca nu vrei sa te diversifici prea tare dar te incanta sa faci ceva banuti in plus din afacerea ta atunci poti sa aduci in sala si cateva tonomate fie de cafea, de gustari, de sucuri de la care clientii tai isi pot cumpara cate ceva. Ai fi surprins cat de mare ar putea fi diferenta de venituri pe care ti-ar putea-o genera acestea.
Cat despre calculul tarifelor pentru utilizarea calculatoareul fie pentru jocuri, pentru redactare sau pentru accesarea internetului din sala ta, poti cumpara softuri care sa faca toata treaba pentru tine. Acestea isi merita toti banii deoarece logarea si taxarea se fac automat si astfel nu ai discutii cu clientii cu privire la timpul petrecut de catre acestia la calculator. Poti in acelasi timp sa concepi si tarifare diferentiata in functie de perioada de timp petrecuta de client la calculator sau poti tarifa diferentiat pe tipuri de clienti, tarifand diferit pentru stundeti sau copii sub o anumita varsta.
Cu certitudine exista multe aspecte ale acestei afaceri care necesita luate in considerare si gandite cu atentie dar ca in orice afacere este important sa stii ce te asteapta inainte sa deschizi efectiv. Putina cercetare cu privire la domeniu te va ajuta sa-ti dai seama daca ai ales cea mai buna solutie pentru tine, daca ai ales spatiul sau modul de organizare cel mai potrivit pentru punerea in practica a afacerii tale. E bine sa te duci sa studiezi bine ona inainte sa inchiriezi spatiul pentru ca nu vrei sa ai surpriza neplacuta ca afacerea ta sa nu isi dea drumul niciodata si tu sa traiesti cu speranta ca va veni ziua cand o sa inceapa sa mearga.
Morala aici este ca trebuie sa-ti faci bine temele inainte sa te arunci intr-o afacere chiar daca ti se pare o metoda foarte buna de facut bani odata ce o vei pune in aplicare.
Oriunde ai fi si orice afacerea online sau offline ai vrea sa incerci sa faci, iti urez mult succes si te astept cu un comentariu in care sa-mi povestesti experienta ta.

Un comentariu:

  1. Actele necesare daca ai putea sa mi le spui si mie ca sa stiu mai bn in ce ma bag.

    RăspundețiȘtergere