vineri, 9 decembrie 2011

Vinde spatiu publicitar pe masina ta

Unii dintre noi prefera sa faca bani fara prea mult efort, iar asta este cu siguranta una din metodele de facut bani care functioneaza tocmai fara eforturi prea mari. Odata ce iti faci treaba itiniala nu ramane decat sa iti vezi de treburile tale zilnice in mod normal.
Exista doua modalitati de a pune in aplicare aceasta idee de facut bani, dar orice decizie ai lua exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare. In primul rand va fi necesar sa fii in masina destul de mult si sa circuli suficient ca sa merite pusa in aplicare ideea, iar in al doilea rand va trebui sa-ti mentii masina intr-o stare foarte buna si foarte curata tot timpul.
Vanzarea de spatiu publicitar pe masina ta e o metoda grozava de a-ti genera un venit lunar in plus, avand in vedere ca deja circuli foarte mult si esti deja sa platit sa faci ceea ce faci ca ocupatie principala.
Exista multe companii care te-ar putea contracta pentru a-si plasa reclama pe masina ta dar trebuie sa ai in vedere cateva detalii inainte de a accepta orice oferta. In primul rand acesta este un serviciu ca oricare altul pe care tu il prestezi ca sa fii platit si nimeni nu ar trebui sa iti ceara bani pentru chestia asta nici la inscriere nici cu vreo alta ocazie, deci daca ti se percepe vreo taxa de inscriere in vreun program atunci ai apelat la locul gresit.
E foarte bine sa te interesezi un pic de orice companie care iti da posibilitatea sa iti inscriptionezi masina cu reclama lor pentru a vedea cat de seriosi sunt. Cauta si online pe forumuri informatii despre acest serviciu, eventual chiar despre firma cu care intentionezi tu sa colaborezi pentru a afla mai multe detalii. Vei fi surprins sa descoperi ca marea majoritate a oamenilor sunt mai deschisi la a-si impartasi experientele negative pe care e-au avut cu o companie decat pe cele pozitive, deci daca au gresit undeva sansele sa afli sunt foarte mari.

Daca te vei decide sa lucrezi cu o companie va trebui ca la semnarea contractului de vanzare/concesionare a spatiului publicitar sa fii foarte sincer in prinvinta programului si traseului tau zilnic, cat de des mergi in anumite locuri, cati km faci zilnic, etc. Daca masina ta sta in fata blocului la tine 6 zile pe saptamana atunci asta nu este o afacere din care sa faci bani.
O alta posibilitate este sa mergi tu la afaceristi locali si sa le propui sa-si promoveze afacerea pe masina ta. Cea mai buna strategie este sa ii abordezi pe rand pentru ca nimeni nu ar fi foarte incantat sa afle ca oferta ta este una adresata oricui si ca ei sunt in concurenta cu alti ofertanti si tu de fapt ti-ai scos la licitatie spatiul de pe masina. Asa risti sa pierzi toti clientii. Cel mai bine este sa inchei contracte pe perioade cat mai scurte si daca o companie renunta la contract sau are dificultati de plata atunci iti poti cauta foarte usor pe altcineva.
Cat despre anunt efectiv, afisajele magnetice sunt cele mai recomandate pentru ca sunt foarte usor atat de pus cat si de dat jos de pe masina fara sa lase urme. O metoda mai folosita totusi este afisajul autocolant dar acesta este mai pretentios cand vine vorba despre presiunea apei cu care speli masina, conditiile meteorologice si e posibil sa lase si ceva urme la dezlipire. Ce mai poti face tu pentru a atrage mai multi clienti este sa le oferi afisajele tale care sa fie incluse in pretul inchirierii, Trebuie pentru asta sa te interesezi mai intai la o firma de productie publictara sa vezi cat costa anunturile in functie de dimensiuni pentru a sti cum sa-ti faci si preturile ulterior.
Cel mai bine ar fi, inainte de a intra in afacerea asta, sa te interesezi totusi ce tarife percep agentiile de publicitate pentru un astfel de serviciu pentru a sti ce tarife sa stabilesti si tu. Acest lucru depinde oricum foarte mult si de cat de mult circuli si de cat de noua e masina ta. Cu cat e mai noua masina cu atat ai posibilitatea sa ceri un pret mai mare pentru ca nimeni nu vrea sa-si promoveze afacerea pe o rabla care a vazut si vremuri mai bune pentru ca asta mai mult ar strica imaginea afacerii respective.
Asadar daca iti place aceasta idee de acere si consideri ca e metoda buna de facut bani, nu-ti ramane decat sa te interesezi si sa o pui in practica. Nu e un  job, dar e un venit in plus.

Un comentariu:

  1. Salut, de mult ma gandesc la ideea asta, am o nelamurire, oare ar trebui sa infiintez o firma ( un srl cu obiect de activ publicitate? )sau direct ca persoana fizica?

    RăspundețiȘtergere