duminică, 27 noiembrie 2011

Cum sa faci bani cu mai multe bloguri de continut generat automat

Dupa cum deja am stabilit intr-un articol anterior, un blog este una din multele metode de facut bani. Daca elgi un subiect bun si publici continut cu regularitate - sa-l si monetizezi bineinteles, lucru despre care am aflat mai devreme intr-un articol despre cum sa faci bani din blog - iti poate aduce un venit frumusel , fara eforturi prea mari, totul din confortul propriei locuinte din fata calculatorului personal.
Dar desi unii oameni fac un venit decent si stabil din construirea si intretinerea unui singur blog, altii prefera sa foloseasca metode multiplicative pentru a gasi drumul spre succes. Asta este, chiar daca intr-un mod discutabil, modalitatea mai rapida si mai usoara de facut bani online, deoarece sa aduci un singur blog la nivelul necesar de notorietate la care sa iti produca destul de multi bani poate fi dificil.
Si iata ce trebuie sa faci.
Poti castiga diverse sume de bani scriind pe un singur blog, dar pentru a exemplifica mai bine, sa spunem ca ai creat un blog din care castigi 100 E/luna, un venit mai mare decat indemnizatia generala de somaj dar totusi destul de mic. Ce-ar fi daca ai avea inca 9 bloguri de acest gen si ai castiga 1000 E/luna?

Asa functioneaza ideea multiplicarii. Construieste cat mai multe bloguri deoarece astfel iti poti multiplica veniturile usor si rapid. Cand intri in domeniul asta si vrei sa faci din blogging mai mult o afacere decat o pasiune, poate reusesti cu stoicism sa intretii 10 bloguri la un nivel decent la care sa produca si bani. Mai multe de atat nu vor genera decat un haos total si nu mai poti face nici unul sa mearga bine. Imagineaza-ti ca ai avea 50 de bloguri pe care trebuie sa le verifici si pe care trebuie sa adaugi cate ceva nou zilnic. N-ai avea cel mai probabil nici o sansa.
Ce trebuie sa faci daca vrei sa castigi bani in felul acesta este sa pui la punct un sistem in care angajezi 2-3 content-writeri ca sa mai preia o parte din munca. Asta va genera continut si mai mult si-ti va oferi timp sa administrezi mai multe bloguri. Exista cateva siteuri destul de cunoscute si destul de simple de utilizat pe care iti poti gasi content - writeri pentru angajare. Probabil iti faci griji ca trebuie sa-i platesti pe acestia. Imagineaza-ti ca ai 5 bloguri si 2 content - writeri. Cu tot cu ce scrii tu poti genera continut nou zilnic pe toate 5 blogurile. Astfel, 5 bloguri updatate zilnic, pe care google bot-ul trece zilnic pentru indexare, se pozitioneaza foarte bine in cautari. Pozitionandu-se foarte bine sunt mai des accesate iar reclamele afisate pe acestea se platesc mai bine. Si uite asa incet incet ajungi la concluzia ca iti permiti cu usurinta sa platesti content-writerii si ramane si un profit frumusel pentru tine.
Cel mai bun mod de a te organiza este sa te concetrezi pe cate un blog pe rand. In momentul in care l-ai terminat de aranjat si consideri ca lucrurile merg destul de bine incat sa nu mai necesite o atentie deosebita poti trece la urmatorul blog. Daca incerci sa construiesti mai multe bloguri concomitent vei fi cel mai probabil dezamagit de rezultate in momentul in care vei ajunge cu toate intr-o forma aproximativ finala. Trebuie analizat fiecare cu atentie inainte de atrece la urmatorul pentru a vedea ce trebuie schimbat, cum trebuie sa pozitionezi reclamele, ce culori e nevoie sa schimbi, etc. Bloggingul nu e o meserie atat de usoara cum pare, atunci cand il ridici la rangul de meserie, si ca sa faci bani din asta trebuie sa te decici ca oricarei alte meserii. Asadar lucrul cel mai important este calitatea sa fie prioritatea numarul 1 in tot ce faci.
Daca vrei sa ai si mai putin de munca poti sa iti cumperi un domeniu si sa le oferi altora posibilitatea de a-si gazdui bloguri ca subdomenii ale siteului tau. Poti face cu ei o intelegere prin care sa le oferi si lor o parte din veniturile din publicitate iar restul va fi profit curat pentru tine. Nu uita totusi ca tu platesti hostingul.
Prima varianta susmentionata iti ofera totusi mai mult control asupra subiectelor blogurilor tale, daca ai facut cercetarile necesare si stii ce subiecte sunt mai populare si vor atrage foarte mult trafic si implicit vor aduce venituri mai mari, atunci asta ar fi metoda cea mai buna de ales. Totul depinde si de cat timp ai tu la dispozitie pentru a te ocupa de blogurile tale.
Sper ca acum ai inteles de ce multi oameni se gandesc la blogging ca la o metoda de ocupare a timpului liber care poate genera si ceva venituri. Atunci cand faci asta part time si vezi ca veniturile sunt destul de multumitoare esti totusi tentat sa incerci sa-i acorzi mai mult timp ca sa iti maresti nivelul veniturilor ca apoi sa poti renunta la  jobul tau zilnic si sa poti munci de acasa. Nimic nu e mai placut decat sa fii propriul tau sef. Daca ti se pare interesanta ideea da drumul la treaba si gandeste-te la primele idei de subiecte pentru blogurile tale, dar inainte sa incepi sa faci bani lasa un comentariu cu parerea ta in casuta de mai jos. Mult succes si spor in toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu