luni, 28 noiembrie 2011

Fa bani cu propriul tau site de continut video

Trebuie doar sa arunci o privire atenta peste youtube ca sa iti dai seama ca videoclipurile sunt poate cel mai popular lucru pe internet. Dar probabil nu te-ai gandit niciodata sa iti faci propriul tau site care sa rivalizeze cu cele deja existente pe acest domeniu.
S-ar putea sa dureze ceva vreme pana ajungi la un nivel macar comparabil dar este cu siguranta o metoda buna de facut bani daca o faci cum trebuie. Ca o mica paranteza, cei de la YouTube, cand au infiintat siteul nu s-au gandit sa faca bani din asta. Erau niste studenti care nu avea bani de cablu si au pus la punct acest site pentru a avea cu ce sa-si umple timpul liber, in ideea ca userii vor incarca filmulete pe site si astfel ei vor avea la ce sa se uite. Cativa ani mai tarziu afacerea lor s-a vandut cu cateva sute de milioane de dolari. Probabil acum nici nu se mai uita la filmulete pe youtube pentru ca nu mai au timp deoarece sunt ocupati sa cheltuie toti banii aia.
Intrebarea este cum faci totusi banii dintr-un  astfel de site,
inainte sa vina o mare companie la tine sa ti-l cumpere pe un sac de bani. Nu poti totusi sa percepi taxa userilor pentru incarcat clipuri din moment ce nici un site de profil nu face chestia asta. Astfel risti sa te scoti singur de pe piata. Asadar care-ti sunt optiunile?
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci ca sa patrunzi si sa ocupi o pozitie ferma pe aceasta piata este sa te faci observat si sa te diferentiezi cu ceva de ceilalti. De exemplu, ce vrei sa faci, sa accepti toate clipurile sau sa iti axezi siteul pe un anumit subiect? UN site targetat s-ar putea sa mearga mai bine decat unul care incearca sa copieze succesul youtube. Plus ca astfel de siteuri deja mai exista, 220.ro fiind unul dintre ele, destul de cunoscut dealtfel. Atunci intrebarea principala e ce subiecte sunt suficient de populare ca sa construiesti un site in jurul lor, fara sa incalci in acelasi timp drepturi de proprietate intelectuala ale autorilor filmuletelor? Asta este cu singuranta un aspect la care trebuie sa te gandesti bine inainte sa incepi sa pui in practica orice fel de idee.
Ca sa fie mai atragator si implicit sa faca mai multi bani, orice afacere online trebuie, ca si cele de pe raft de la magazin, sa fie ambalata frumos. Deci daca nu te pricepi la webdesign va trebui sa-ti angajezi un cunoscator sa te ajute sa configurezi aspectul siteului tau in asa fel incat nu doar sa arate bine ci sa fie si functional si usor de utilizat ca userii sa poata incarca filmulete cu usurinta chiar si daca sunt dintre cei mai nepriceputi intr-ale internetului. Atat timp cat nu percepi o taxa de inscriere pe site ar trebui totusi sa creezi o sectiune a siteului unde doar membrii pot avea acces, ca astfel sa-ti asiguri un numar mai mare de useri.
Acum ca ai pus la punct siteul, e gata si layoutul, ai si formular de inscriere ai si un motiv pentru care sa se inscrie userii, trebuie sa te gandesti cum sa faci bani din el. Cel mai simplu mod de a face bani dintr-un site cu continut video este sa pui anunturi prin programul Google Adsense pe siteul tau, in locurile cele mai adecvate, pe fiecare pagina. Fa in asa fel incat, in masura in care iti permite si Google Adsense, anunturile sa semene la culoare si aspect cu aspectul siteului tau ca acestea sa se piarda mai bine in decor si sa fie camuflate cat mai bine incat sa para ca sunt linkuri spre alte pagini ale siteului tau. Este foarte important ca anunturile tale platite sa arate cat mai putin ca o reclama si cat mai mult ca o alta pagina de interes pentru user.
Un alt lucru pe care trebuie sa-l faci inainte sa iti configurezi siteul este sa iti cumperi domeniu si hosting. Sau, daca deja ai un alt site, poti sa sari pasul acesta ca sa mai economisesti niste bani si sa adaugi o sectiune video pe siteul tau deja existent.
Aceasta ar putea fi o metoda foarte buna de a-ti inmulti veniturile pe care deja le genereaza siteul tau. Imagineaza-ti ca ai un website despre stiri interesante si ciudate din jurul lumii. Ce faci tu ca cele doi idei sa convearga este sa adaugi o pagina video pe care userii inscrisi pe siteul tau sa poata incarca filmulete interesante despre lucruri ciudate si interesante care s-au intamplat acolo unde sunt ei. Important este sa nu uiti sa adaugi anunturi publicitare si pe paginile generate de adaugarea continutului de catre useri. Asta nu este o idee grozava doar pentru ca e o metoda de facut mai multi bani printr-un mecanism cu care deja faceai bani ci si pentru ca iti dezvolti siteul deja existent si cu cat e mai mare siteul cu atat valoreaza mai mult clickurile si cu atat devine si mai interesant pentru useri.
Indiferent ca o iei de la 0 sau ca adaugi o sectiune video unui site deja existent, un site de continut video este o afacere online foarte  profitabila deoarece clipurile amuzante se transmit cel mai usor in mediul online. Toata lumea da like la un clip de genul acesta iar din pagina lor de Facebook il vad si alti utilizatori, unii trimit chiar mailuri cu lucrurile cele mai interesante pe care le gasesc pe net si astfel siteul tau devine tot mai popular pe zi ce trece fara ca tu sa faci eforturi prea mari in sensul acesta. Userii de obicei se aduna "in turma" pe paginile siteurilor de acest gen. Si pana la urma, ce metoda mai buna de a-ti face publicitate uni site video daca nu chiar pe YouTube? Nu trebuie sa spamezi comentariile cu siteul tau sau sa deranjezi in vreun fel userii sau moderatorii YouTubeului. Poti posta niste clipuri care au legatura cu siteul tau si pur si simplu sa adaugi in acestea si un link spre el. Ca o invitatie facuta corect pentru spectator sa vina sa vada despre ce e vorba la tine pe site. Ai fi surprins sa vezi cum iti creste numarul de vizitatori in modul acesta.
O ulotima mentiune pe care consider ca e necesar sa o fac, am auzit cu vreun an - doi in urma de la un prieten mai conectat in mediul online ca tipul care a dezvoltat trilulilu.ro ar fi primit o oferta de 1 milion de euro pentru acesta. Imagineaza-ti cum ar fi sa dezvolti un site pentru care intr-o zi sa vina cineva sa-ti dea o suma de bani cu care sa te poti pensiona. Suna ca o afacere buna?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu