luni, 28 noiembrie 2011

Deschide o firma de livrari locale pentru cumparaturi

Tu ai fi dispus sa platesti cuiva sa faca lucrurile care tie iti displac? Cu siguranta ai plati cuiva sa faca lucrurile pe care tu nu le poti face sau care tie nu-ti plac.
Chiar daca tie ti se pare usor sa iti faci propriile cumparaturi nu toata lumea e la fel de norocasa sau la fel de agila. Iata un motiv pentru care multi ar plati pe cineva sa le faca si sa le livreze acasa cumparaturile. De fapt tu nu ai face altceva decat sa oferi la o scara mai mica serviciile pe care deja le ofera anumite magazine mari, atat online cat si offline, serviciul de livrare contractos la domiciliu.
O piata sigura pentru un astfel de serviciu sunt batranii carora varsta si conditia fizica nu le permite atat de multa mobilitate mai ales in anumite conditii meteorologice. Dar nu doar ei pot fi clientii tai. Vei vedea ca intre clientii tai sunt si tineri carora nu le permite timpul sa-si faca propriile cumparaturi. Acestea sunt detalii care te pot influenta in a-ti alege modalitatile de promovare a afacerilor tale din moment ce vei vrea cu siguranta sa fii vizibil si accesibil tuturor celor interesati de serviciile tale. De exemplu, cei tineri si ocupati e foarte probabil sa aiba o prezenta ridicata in mediul online deci ai putea investi o mica suma pentru a-ti face un site pe care sa-ti promovezi serviciul de livrari la domiciliu. Exista pe internet si multe alte modalitati prin care iti poti promova afacerea. De exemplu...
poti posta anunturi referitoare activitatii tale pe siteurile media din orasul tau.
Avantajul propriului site este faptul ca le permite oamenilor sa comande online produsele pe care le vor. Un alt avantaj oferit de aceasta afacere este faptul ca nu trebuie sa te aprovizionezi cu nimic. Tu trebuie doar sa stii unde poti gasi orice produs la orice ora din zi sau din noapte. Astfel clientul intra pe site-ul tau, iti lasa o lista de cumparaturi iar mai departe tu te mobilizezi, te duci faci cumparaturile cat se poate de repede si le liverzi la adresa acestuia.
Daca iti este totusi greu sa investesti bani in promovare poti incepe prin a-ti face cunoscut serviciul prin cunostinte si prieteni. Poti lasa carti de vizita la diverse firme unde eventual sunt mai multi angajati carora le poti livra la cerere cele necesare la pauza de pranz Nu trebuie sa te descurajezi, partea grea e pana te faci cunoscut cat de cat, apoi vine partea usoara cand ai doar munca efectiva intrucat oamenii deja stiu de tine, stiu cum sa te contacteze si stiu si ca esti serios.
Care sunt cerintele unei astfel de afaceri? Cel mai important lucru este un autoturism personal. Nu ai vrea sa-ti cheltui tot profitul pe taxiuri. Trebuie sa tii cont de faptul ca s-ar putea sa trebuiasca sa faci cumparaturi pentru mai multe persoane, in mai multe locuri si sa livrezi la mai multe adrese in acelasi timp. Deci transportul cu taxi nu este o solutie.

Un alt avantaj al unei astfel de afaceri proprii este faptul ca ai permanent ocazia sa cunosti oameni noi si pe langa asta te mai si plimbi toata ziua. Ce metoda de facut bani poate fi mai placuta de atat? Nu uita totusi sa iei in calcul ca o astfel de afacere, desi nu poate genera cel putin pentru inceput profituri foarte consistente, necesita destul de multa munca. Trebuie sa te misti repede, sa livrezi cat mai rapid, lucru care nu poate decat sa-ti aduca un plus de imagine in randurile clientilor, si sa fii dispus si la eforturi fizice de dificultate medie deoarece oamenii nu se feresc sa faca prea multe cumparaturi nici atunci cand si le cara singuri, cu atat mai putin cand le cara altcineva. Si daca tot platesc pentru un serviciu de livrare, macar sa-l foloseasca la capacitate maxima.
Ultimul si cel mai important aspect al afacerii tale este tariful. Cum iti stabilesti tarifele depinde doar de tine. Preturile pot fi facute procentual in functie de valoarea cumparaturilor, in functie de distanta pe care trebuie livrate sau in functie de volumul acestora. Oricum ti-ai face preturile trebui sa faci in asa fel incat sa nu fie nici prea scump ca risti sa-ti pierzi orice sansa de a avea clienti dar sa nu fie nici prea ieftina pentru ca ideea ta nu e una de voluntariat ci a unei afaceri din care sa castigi bani.
Daca pui in practica aceasta idee lasa un comentariu mai jos si spune-ne si noua cum si daca functioneaza si ce alte aspecte mai sunt de luat in calcul, pentru a-i ajuta eventual si pe altii sa-si deschida o astfel de afacere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu