vineri, 25 noiembrie 2011

Deschide o companie de servicii pentru animale

Daca iti plac animalele de companie acesta este un mod grozav de a vedea cat mai multe. Exista multe feluri in care ai putea face ceva profituri de pe urma oamenilor care au animale de companie. In functie de ce stii si iti place sa faci ai putea oferi un singur serviciu sau o gama larga de servicii.
 Alegerea uneui profil specific afacerii tale cu servicii pentru animale de companie depinde si de ce abilitati ai tu personal. Daca de exemmlu esti talentat la desen, in special tablouri cu animale, atunci cu siguranta vei castiga mai multi bani pictand tablouri cu animale pentru stapanii acestora decat scotand caini la plimbare. Daca esti iubitor de animale atunci nu exista un job mai bun decat unul care te pune in postura de a petrece toata ziua timp intre ele. Partea cea mai grozava a deschiderii unei firme care sa ofere servicii pentru animale de companie e faptul ca iti poti face programul cum vrei tu, chiar daca uneori esti constrans sa ti-l mai faci si in functie de programul proprietarilor clientilor tai. Dar presupunand ca mai ai un job sau mai desfasori si o alta activitate, ai putea sa strecori in programul tau, unde ai timp liber, cate un client pentru o ora de dresaj canin, pentru pictarea unui tablou, pentru o plimbare sau pentru orice altceva include gama ta de servicii oferite. Deci ar fi practic o sursa de venit auxiliara, care nu iti poate oferi neaparat venituri substantiale dar din care se pot castiga totusi niste bani destul de frumosi, fara prea mari eforturi si facand un lucru care iti place.

Inainte de a incepe trebuie sa te hotarasti ce fel de servicii vrei sa oferi. Daca iti plac plimbarile pe jos atunci serviciul de plimbare a cainilor ar fi o idee buna. Daca nu te deranjeaza sa mai stai si prin casele altora atunci ai putea oferi un serviciu de "pet sitting" celor care au animale mai mari, care necesita companie, pentru cand pleaca la petreceri, in concedii, cu serviciul, etc.
Luand in calcul latura artistica a acestei idee de afaceri, daca esti priceput cu un aparat de fotografiat si talent in ale fotografiei, ai putea oferi un serviciu de fotografiere profesionala. Asa cum oamenii isi fac albume foto cu ei, cu ajutorul unor fotografi profesionisti carora le platesc sume considerabile de bani, exista cu siguranta si proprietari de animale doritori sa inrameze o fotografie frumoasa cu animalul lor preferat si sa o atarne undeva la vedere pe un perete, spre deliciul vizitatorilor sau pentru a-si pastra vie amintirea companionului cand acesta va deceda. In acest scop poti fie sa-ti amenajezi un studio la tine acasa daca spatiul iti permite sau sa iti tii sedintele foto in natura, posibilitate care chiar iti ofera oportunitatea mai multor fotografii deosebite.
Daca esti talentat la pictura poti oferi pe bani destul de multi, cu siguranta mai multi decat pentru o plimbare sau pentru o sedinta foto, tablouri cu animalul sau eventual chiar cu proprietarul impreuna cu companionul lui de incredere. Ce-i drept, un tablou cu amandoi necesita foarte mult talent, dar hei, daca esti bun, se plateste chiar bine. Si nici nu e complicat. Mergi in vizita la proprietar iti faci acestuia cateva poze impreuna cu animalul sau de companie si  apoi te intorci acasa, dai nastere ideii creatoare si asterni totul pe panza. Daca esti bun si pictezi cu placere nu sunt decat bani facuti usor.
Si online exista multe posibilitati de facut bani din acest domeniu. Poti de exemplu sa construiesti un site pe care sa comercializezi jucarii pentru animale, zgarzi, placute cu numele si tot felul de alte obiecte pe care detinatorii de animale le-ar putea cumpara pentru deliciul prietenilor lor necuvantatori. Daca nu ai spatiul necesar sa depozitezi produsele poti apela la o companie care le livreaza direct la cumparator pentru tine, iar tu doar transporti banii dintr-o parte in cealalta si opresti surplusul.
Pentru a face mai multi bani din acest domeniu si pentru a te adresa unei clientele mai selecte te poti interesa unde sa faci cursuri de dresaj. Dresorii sunt tot mai rari pe zi ce trece iar proprietarii de caini sunt tot mai multi. Dovada sunt petshopurile care s-au inmultit vazand cu ochii in ultimii ani. Orele de dresaj, la un dresor bun se platesc destul de scump cu siguranta, dar mandria proprietarului cand ii da comenzi cainelui de fata cu prietenii sai face toti banii. Asa ca asta este cea mai grea de pus in practica dar si cea mai buna varianta in domeniul serviciilor pentru animale. O metoda de facut bani simpla, eficienta, care nu presupune sa lucrezi cu clienti dificili si cu sefi care iti fac probleme.
Un alt aspect important al afacerii tale, lucru pe care l-am discutat si in articolele anterioare, este promovarea acesteia. Este foarte important sa iti promovezi afacerea atat online cat si ofline. Daca oferi un serviciu de plimbare a cainilor sau fotografiere animale atunci fa-ti niste brosuri sau pliante si mergi si le distribuie in magazinele locale cu animale si produse pentru animale. Daca ii poti convinge pe proprietarii petshopurilor locale sa iti afiseze la vedere si un afis pe care sa ai o imagine interesanta langa anuntul tau, cu atat mai bine, deoarece de aici e cel mai probabil sa iti aduni clientii. Poti eventual sa faci pliante si sa le distribui celor pe care ii vezi plimbandusi animalele dimineata prin parc sau in alte zone pe unde stii ca isi scoate lumea cainii la plimbare seara sau in weekend.
Aceasta este si genul de afacere care se dezvolta si pe baza raspandirii zvonului de la persoana la persoana. Totul incepe la nivel mic si incet incet, daca oferi servicii de calitate care sa iti adune un numar in crestere de clienti multumiti, se dezvolta intr-o afacere producatoare de bani in toata regula. Daca ai o parere despre aceasta propunere de afacere, fie ca o consideri o metoda buna de facut bani sau o idee supusa din start esecului, nu ezita sa lasi o parere mai jos. Mult succes si spor la bani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu