sâmbătă, 26 februarie 2011

Cum sa faci bani din Google Adsense

   Daca ai un blog sau un website si vrei sa faci bani din el, ar trebui cu siguranta sa te inscrii in programul Google Adsense. Este unul dintre programele pe care intr-adevar poti sa le "setezi si sa uiti" de ele pentru ca odata ce il vei fi setat nu mai trebuie sa faci mare lucru in legatura cu el.
   Dar ca la toate celelalte metode de facut bani si in cazul programului Google Adsense trebuie sa incerci sa iti maximizezi profitul si cu cat vei ajunge sa stii mai multe despre cum functioneaza acest program cu atat vei fi mai aproape de a-ti genera un profit decent care vine neconditionat luna dupa luna. Este intr-adevar un venit pasiv, motiv pentru care adeptii acestei metode de facut bani sunt tot mai multi pe zi ce trece.
    Foarte multi au auzit despre Google Adsense si despre "miracolele" pe care le produce dar nu toata lumea intelege cum exact poti folosi acest program la adevaratul lui potential. De aceea vom incepe prin a vorbi despre cum sa-l folosesti la nivel de baza iar apoi sa progresezi spre beneficiile mai avansate pe care le pune la dispozitie programul.

    In principiu, daca ai un websaite sau un blog iti poti face gratuit un cont la Google Adsense si chiar din momentul respectiv poti incepe sa plasezi reclame contextuale pe paginile site-ului tau. La ce ma refer cand spun contextual? Inseamna pur si simplu ca anunturile care vor aparea pe siteul tau vor fi relevante pentru continutul acestuia. Sa spunem de exemplu ca siteul tau este despre mancare pentru animale. Atunci Google Adsense va publica pe cat posibil reclame care au orice fel de legatura cu mancarea pentru animale. Si datorita informatiilor pe care le pui la dispozitia Google reclamele vor fi deasemenea relevante si pentru aria geografica. De exemplu daca tu ai sediul Italia, anunturile care vor fi afisate vor fi relevante pentru cumparatori din Italia.

    Toate aceste detalii au fost puse la punct pentru ca tu sa atragi un numar cat mai mare de clickuri de valoare maxima prin anunturile de pe siteul tau. De fiecare data cand cineva da click pe o reclama de pe pagina ta tu primesti cativa centi in contul tau Adsense, astfel devine clar ca pentru a face cat mai multi bani trebuie sa ai anunturi cat mai atractive si relevante pentru domeniul pe care il abordezi cu siteul tau si pentru cititorii tai.
   Sa ne uitam acum putin peste aspectul anunturilor tale, din moment ce si acest lucru iti poate afecta rata de clickuri primite. Ai posibilitatea sa alegi tu culoarea si marginile anunturilor tale pentru a le incadra bine in cromatica siteului daca doresti, dar merita sa incerci anunturi fara margini pentru ca asta face anunturile sa se piarda mai usor in continutul siteului si s-ar putea sa incurajeze la dat click intr-o maniera mai subtila si mai eficienta.
   Oricat de bine ti-ai integra anunturile Adsense in blogul sau siteul tau actual, exista bineinteles si o limita la suma de bani pe care ii poti castiga dintr-un singur site. Daca reusesti sa atingi performanta de a avea mii si mii de vizitatori in fiecare zi atunci te poti astepta sa obtii un profit bun din asta, dar nu foarte multi reusesc sa atraga atat de multi vizitatori, asa ca aici vine momentul sa aplici alta strategie pentru a-ti mari profitul.
   In cazul asta poti trece la un nivel superior al Adsensului si sa te gandesti la a-ti face cateva site-uri, fiecare bazat pe un subiect diferit dar in acelasi timp popular. Ar trebui sa te gandesti la acestea ca fiind in esenta siteuri bazate strict pe continut, pentru ca de cele mai multe ori e bine sa fie cat mai pline de articole si continut util scrise cu mare atentie la cuvintele cheie astfel incat sa atraga destul de mult trafic de pe motoarele de cautare cu privire la subiectul respectiv. Dupa ce vei fi trecut de acest pas trebuie sa ai mare atentie la pozitionarea anunturilor astfel incat sa fie cat mai confortabila pagina pentru ochiul cititorului dar in acelasi timp sa nu ii scape din vedere nici anuntul ca pana la urma tu pentru asta ai facut siteul. Programul Google Adsense iti ofera si sugestii cu privire la cum sa iti pozitionezi anunturile in pagina dar e indicat sa experimentezi sa vezi ce functioneaza cel mai bine pentru tine, iar apoi ridici site-ul si astepti ca oamenii sa il gaseasca, sa il citeasca, sa dea click pe anunturi si tu sa faci bani.
   Daca vrei poti sa inserezi in acelasi timp si link-uri catre produse din programe de afiliere in ideea de a obtine venituri si mai mari, dar cei mai multi se limiteaza de obicei la avea un site strict pentru Adsense pe care il specializeaza in a atrage vizitatori si a-i face pe acestia sa dea click pe reclame, dedicand tot site-ul unui singur subiect.
    Unii au ajuns la performanta de a avea chiar zeci de siteuri de genul acesta, frumusetea acestui lucru fiind ca odata ce le-ai conceput, ai cumparat hosting si domeniu si le-ai pus online, nu mai ai mare lucru de facut la ele decat eventual sa le promovezi. Sa mai publici din cand in cand cate ceva pe fiecare e important daca vrei sa iti pastrezi o pozitie destul de avansata in rezultate motoarelor de cautare, lucru care implicit iti va aduce mai multi vizitatori.
   La fel de bine iti poti pastra site-ul plin de noutati in mod constant (si astfel sa incurajezi vizitatorii sa se intoarca) introducand pe acesta feed-uri RSS cu diverse stiri legate de subiectul siteului tau. Orice ii va face pe vizitatori sa se intoarca si eventual sa dea click pe vreo reclama, merita incercat
   Un ultimul lucru de adaugat la capitolul acesta - alege-ti cu intelepciune subiectul siteului tau construit cu scopul de a face bani din Adsense cu el. E tentant sa mergi pe ce e la moda in momentul respectiv sau pe diverse subiecte care vuiesc in presa pentru o vreme, dar odata ce stirea dispare din presa la fel va disparea si traficul de pe site-ul tau. Asa ca vrei sa iti faci un site cu un subiect care va fi intotdeauna de interes pentru cat mai multi cititori cum ar fi metode de economisire a banilor, cum sa-ti gasesti un servici mai bun, cum sa castigi mai multi bani si multe alte subiecte de natura mai personala cum ar fi ingrijire si intretinere corporala sau metode de agatat cu succes. Exista multe subiecte din care poti alege, trebuie doar sa iti pui caciula de gandit si sa le gasesti.
   Pe termen scurt, cea mai buna metoda de a incepe sa faci bani din Google Adsense este sa integrezi programul in siteul sau blogul tau deja existent. In timp ce dobandesti experienta si descoperi cele mai bune feluri in care poti folosi acest program, te mai poti gandi si la siteuri noi de adaugat afacerii tale online. Cine stie, poate cu timpul vei deveni expert in Adsense si vei produce destul de multi bani din orice actiune pe care o intreprinzi online. Oricum cel mai bun lucru la acest program ramane in continuare faptul ca spre deosebire de orice alte metode de facut bani online, pe acesta il pui la punct si poti sa uiti de el pentru ca el continua sa lucreze chiar si cand tu nu o mai faci.
   Daca ti-a placut sau ti-a fost de ajutor acest articol, sau ai intrebari ori comentarii legate de el, foloseste te rog formularul de mai jos pentru a le exprima. Odata ce vei fi terminat cu asta vine momentul sa intri pe siteul Google Adsense si sa dai drumul la treaba. Internetul e plin de bani de facut. Mult succes!

3 comentarii:

  1. un articol bun mai adtept si altele !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit o metoda decenta de a face bani. Prea multe prostii in ultimul timp, ptc si alte fleacuri. Cred ca acum blogul meu se va ridica in top, oferind strategii pentru casino online voi castiga eu ceva bani in scurt timp.

    RăspundețiȘtergere
  3. as incerca si eu dar am fost descurajata sa citesc comentariile unora si erau dezamagiti de adsense , sustinand ca nu platesc. e adevarat?

    RăspundețiȘtergere