luni, 28 februarie 2011

Fa bani pe net comercializand siteuri

   Tranzactionarea domeniilor web este simplul proces de cumparare a unui domeniu web pentru ca apoi sa-l vinzi pentru mai multi bani - deci la ce se refera mai exact tranzactionarea domeniilor web?
    Daca preferi ceva un pic mai solicitant (si cu potential de profit mai mare) atunci tranzactionarea de domenii web sau comercializarea siteurilor s-ar putea sa fie ceea ce cauti. Este un proces care dureaza mai mult dar timpul pe care il investesti in aceasta activitate iti poate aduce multi bani. Si exista mai multe moduri de a face asta corect, dupa cum urmeaza sa afli.
   In lume exista un numar mare, care e intr-o crestere constanta, de oameni care si-au dat seama ca tranzactionarea de domenii web si de siteuri e un mod profitabil de a-ti genera un venit impresionant. Hai sa iti zic si cum.

   Ideea de baza incepe cu cautarea unui subiect care vezi ca e foarte bine cotat pe internet. Odata ce ai un site de succes pe subiectul respectiv (situatie in care vei ajunge prin una din metodele de mai jos) il poti oferi spre vanzare. Primul mod de a face acest lucru este sa incepi de la 0 prin cumpararea unui domeniu web, construirea unui site pe el si lucrand la el pana ajunge sa adune destul de mult trafic si devine de interes pentru oamenii interesati de subiectul respectiv. Asta poate dura ceva timp deoarece trebuie sa astepti pana iti va fi indexat siteul de Google pentru a putea sa profiti de tot traficul generat de motoarele de cautare.
   Ideea este sa construiesti un site care are potential real de facut bani in aceeasi masura in care are si calitatea de a avea trafic destul de mare. Asta poti face integrand in site elemente de genul Google Adsense, linkuri afiliate, reclama platita in site si in unele cazuri chiar inscriere platita.
   Al doua cale de urmat e mai usoara dar necesita mai multa documenatre din partea ta. Daca ideea de a construi un site de la zero nu neaparat te incanta dar chiar si asa vrei sa faci bani din comercializarea de websiteuri atunci asta e metoda pe care ar trebui sa o incerci. Toata smecheria este sa te uiti dupa un site pe care cineva l-a construit, care sa beneficieze de un volum destul de mare de trafic. Acest lucru il faci uitandu-te cu foarte mare atentie peste cuvinte cheie din domeniul care te intereseaza si cercetand cu la fel de mare atentie site-urile care iti apar destul de sus in cautarile tale, acestea fiind automat siteuri cu trafic destul de mult, implicit fiind si site-urile care te intereseaza pe tine. Chestia este ca nu poti pur si simplu sa iti alegi un domeniu web, sa scrii 2-3 articole pe el, sa "lipesti" niste banere pe el si sa te astepti sa fie o fabrica de bani. Aceasta realizare se atinge cu mari eforturi si multa munca, iar in cele mai multe cazuri acest lucru nu se datoreaza atat de mult siteului cat se datoreaza proprietarului.
   Asadar daca tu gasesti un astfel de site, dar care nu e totusi exploatat la potentialul lui maxim, si ii faci proprietarului o oferta rezonabila acesta va fi de cele mai multe ori incantat sa-si valorifice siteul. Dupa ce te intelegi la el cu un pret cat mai mic dar rezonabil pentru ambele parti devii proprietar si odata ajuns aici esti in masura sa pui site-ul pe picioare si sa-l ridici la adevarata lui valoare, valorificand la maxim potentialul pe care i-l ofera volumul de trafic pe care il are.
   Dupa cateva luni cand deja castigi zilnic un dolar sau mai mult din site-ul tau poti incepe sa te gandesti la a-l vinde. Exista multe siteuri si forumuri care au sectiuni de vanzare pentru websiteuri si bloguri si depinzand de profitul pe care il aduce siteul si de traficul mpe care il are poti produce intre cateva sute si cateva mii de dolari din vanzarea unui singur site.
   Odata ce vei fi facut asta cu succes pentru o prima data vei fi invatat deja si destul de mult din experienta acumulata si deja e cazul sa repeti manevra, poate de data asta eventual sa castigi si mai multi bani datorita actualului tau nivel de cunoastere al domeniului. Nu exista limita la numarul de siteuri pe care le poti tranzactiona la orice moment dat, desi nu uita ca ai nevoie de cateva luni pana efectuezi prima ta vanzare din moment ce trebuie mai intai sa iti dezvolti siteurile pentru a le putea vinde. Odata ce mingea incepe sa se invarta te poti astepti sa vinzi chiar si unul sau mai multe pe saptamana daca depui suficient de mult efort si te dedici suficient acestei activitati care este si ea o adevarata afacere online din care poti trai linistit muncind din fata calculatorului tau personal de la tine de acasa.
   Acestea fiind spuse cred ca e momentul sa treci la treaba. Mult succes, spor la treaba si cel mai important spor la facut bani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu