miercuri, 23 februarie 2011

Fa bani din programe de afiliere - Marketing afiliat

    Cum ti-ar placea sa castigi ceva banuti in plus luna de luna? Sau eventual chiar sa-ti inlocuiesti veniturile muncind mai putin pentru a face bani mai multi.... pare un vis? Mai gandeste-te odata si citeste in continuare.
   Cei mai multi dintre noi stiu ca in fiecare zi se cheltuie milioane si milioane de dolari pe produse si servicii online. Dar stiai ca poti castiga un anumit procent din valoarea cumparaturii daca doar recomanzi produse sau servicii celor cu care intri in contact si faci si trimitere catre acestea?



   Aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de facut bani online - Nu ai nevoie de un site, nu ai nevoie de un blog, nici macar nu ai nevoie de o investitie initiala pentru a incepe, cu toate ca oricare dintre aceste lucruri pot fi de ajutor, poti cu siguranta sa incepi si fara ele. Ajutandu-i pe clienti sa obtina informatii si sa aleaga produse pe care oricum deja isi doresc sa le cumpere, lucru care poate fi simplu ca scrie unui articol de 500 de cuvinte (exact ca acesta), poti obtine un venit suplimentar frumusel.

   Sau daca vrei sa iei un pic mai in serios aceasta activitate, poti obtine din asta chiar un venit principal, o suma lunara de bani care sa iti asigure un trai poate mai mult decat decent.
   Un alt avantaj al programelor de afiliere este faptul ca iti alegi orele de lucru si in functie de stilul de viata si de programul personal si in acelasi timp sa castigi mai mult decat poti castiga la un servici normal unde faci ceva ce nu neaparat iti si place timp de 40-60 de ore pe saptamana.
   Daca intr-adevar vrei sa obtii venituri considerabile din activitatea de marketing prin afiliere trebuie sa iti faci un plan care te va duce la nivelul propus de venituri. Toata lumea in ziua de azi e indragostita de ideea de a face bani online, cu totii fac sute de cautari, se uita pe internet la diverse metode, pun pe forumuri 1 milion de intrebari in speranta ca vor afla metoda cea mai simpla si mai rapida, vor sa se convinga din experientele altora ca metodele sunt si sigure si toti sunt convinsi ca sunt foarte seriosi, ca atunci cand vor incepe nu vor mai iesi din casa de cat de mult vor munci. Eu va propun sa cititi cu atentie articolele mele in care detaliez diverse metode de facut bani online si sa va apucati de treaba imediat.
   Chiar si cu entuziasm la inceput, cei mai multi renunta destul de repede, iar dupa cateva luni ori renunta sa mai dea atentie subiectului ori isi iau inima in dinti si mai incearca odata, de cele mai multe ori spre a esua din nou.
   E foarte amuzant sa citesti astfel de povesti cu privire la inceputuri, e plin internetul de ele, sau chiar sa vezi site-uri, bloguri, conturi diverse facute si lasate in paragina. Daca ajungi sa discuti cu proprietarii vei vedea ca inventeaza tot felul de scuze pentru care au renuntat definitiv sau temporar. Oricum, nu trebuie sa va lasati afectati de povestile despre esecuri. Daca va tineti de acest job pe care vi-l creati singuri, in timp, singura voastra problema ar putea deveni faptul ca nu aveti cu cine sa iesiti la o cafea in multul vostru timp liber deoarece toti cunoscutii sunt la munca, la joburi normale. Cu toate acestea, oamenii care reunta sunt foarte greu de inteles. O afacere online poate fi afacerea perfecta. Gandeste-te ca poti face oricati bani iti doresti pentru ca venitul tau este direct proportional cu eforturile depuse. Poti lucra oricate ore iti doresti (ore care devin tot mai putine odata cu trecerea timpului si dobandirea experientei necesare) plus ca iti poti desfasura activitatea de oriunde ai fi daca ai o priza sa-ti conectezi laptopul si acces la internet. Asa ca daca iti place sa calatoresti sau sa muncesti dintr-o vacanta continua, o afacere online e afacerea ideala.
   Dar sa revenim la programele noastre de afiliere. Cum incepi?
   Cel mai bun loc pentru a incepe este un site care gazduieste o oferta larga de produse si servicii care fac obiectul unor programe de afiliere. E mai simplu pentru tine ca incepator ca astfel ai toata informatia intr-un singur loc, ai de urmat un singur set de reguli si ai si suficiente produse la dispozitie. Tot intrand pe un astfel de site iti poti face o idee si despre tipul de produse pe care ti-ar placea sa te axezi. Cel mai rau lucru pe care il poti face intr-un program de afiliere este sa folosesti prea multe produse incat in disperarea ta sa pierzi controlul asupra contorizarii profitabililitatii fiecaruia. Ideea este sa faci publicitate unei singure categorii de produse ca sa te adresezi unei anumite categorii de clienti. Daca incerci sa vinzi orice nu o sa te mai adresezi nimanui in mod specific si astfel nu vei mai vinde aproape nimic.
   Mai bine studiezi un pic piata si te orientezi spre un anume grup de oameni caruia vrei sa te adresezi carora sa le pui la dispozitie o gama larga de produse interesante. Un alt lucru pe care il poti face este sa te documentezi asupra unei probleme la care foarte multa lume cauta solutia pe internet si sa-i directionezi pe cei interesati spre o solutie propusa de tine, care sa consiste intr-un produs sau serviciu obiect al unui program de afiliere la care participi. Nu doar vei avea sanse mai mari de reusita dar in cele din urma oamenii iti vor si multumi pentru ajutorul acordat in gasirea solutiei.
   Dar daca nu ai un site sau un blog, cum iti poti promova produsele?
   Exista mai multe metode disponibile. Cel mai bine e sa folosesti directoare de articole sau site-uri care iti permit sa construiesti pagini de web despre orice vrei tu. Odata ce paginile sau articolele scrise de tine sunt indexate in google si le si promovezi un pic, vei incepe sa ai un fux oarecum stabil de trafic - asta daca ai ales subiectele corecte si termenii de cautare adecvati.
   Undeva mai sus spuneam ca ai nevoie de un plan pentru a atinge nivelul de venituri dorit. Nu multi dintre cei care se inscriu in astfel de programe de afiliere isi fac asa ceva, iar acesta este unul din motivele principale pentru care lumea nu face sumele dorite de bani din aceasta activitate. Cu siguranta acest lucru nu se datoreaza lipsei de potential a metodei, se datoreaza faptului ca nimeni nu-si face un plan care sa includa exploatarea tuturor avantajelor pe care le prezinta aceasta.
    Trebuie intotdeauna sa fii atent la cat vei primi comision pentru fiecare produs. Evident, cu cat e mai mic acest comision cu atat va trebui sa fie mai mare numarul de unitati vandute pentru a atinge un anumit nivel de profit. La fel de important este sa-ti stabilesti teluri pe termen scurt, mediu si lung. Un tel pe termen scurt ar putea fi sa vinzi saptamanal cate 5 produse, de exemplu. Un tel pe termen lung ar fi sa faci 100.000 ron/ an din marketing prin afiliere. Aceste teluri te ajuta sa-ti mentii interesul si sa-ti stabilesti o directie spre care vrei sa te indrepti cu mica ta afacere online.
   Un alt lucru foarte important este sa ai intelepciunea de a-ti proteja venitul cat mai bine posibil. Ce vreau sa spun prin asta este ca linkurile de afiliere sunt destul de evidente si la vedere iar unii clienti mai rau intentionati ti-ar putea sterge link-ul chiar daca intra in continuare pe site-ul respectiv pentru a cumpara produsul doar pentru a-ti refuza tie plata comisionului. Nici ei nu cumpara mai ieftin, dar nici tu nu mai castigi nimic. E o chestie care tine strict de caracterul uman si pe care nu o poti nici intelege si nici controla, poti doar sa incerci sa o previi. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este sa iti cumperi domenii web pentru fiecare produs pe care vrei sa il promovezi si sa-ti redirectionezi domeniile spre pagina directa a produsului de pe site-ul afiliat. Exista destul de multe instrumente gratuite care fac asta pentru tine online si este inr-adevar cel mai sigur mod de a-ti proteja interesele. In acelasi timp acestea si schimba un link lung si urat intr-unul scurt si estetic, mult mai "prezentabil" in articolele din directoarele de specialitate.

   Marketingul prin afiliere este o afacere ca oricare alta, odata ce incepe sa-ti genereze un oarecare venit, poti incepe sa reinvestesti o parte din el in afacerea ta pentru a-ti asigura continuitatea si dezvoltarea acesteia.
   Pe scurt, ia-o incet si incepe cu inceputul, nu te hazarda si nici nu te lasa dezamagit, lasa viziunile profiturilor mari sa te motiveze. In scurt timp vei incepe sa cunosti metodele si cu fiecare experienta vei adauga noi cunostinte pachetului necesar de informatii, pentru ca in urmatoarele luni si ani sa iti poti mari exponential rata de profit.

   Poti incerca si sa cumperi carti atat clasice cat si cartie electronice pentru a te documenta pe marginea subiectului , dar cel mai mult vei invata tot prin procedeul incercare - eroare. Vei face probabil multe greseli pana vei gasi cateva idei bune care sa functioneze si sa te ajute intr-adevar sa faci bani.
   Din fericire pe zi ce trece sursele de informare gratuite despre acest subiect sunt tot mai multe, la fel cum si site-urile care pun la dispozitie programe de afiliere sunt tot mai multe. Sincer, sper sa iti fie de oarece ajutor si acest articol in drumul tau spre succes.

  Inainte de articolul meu, de site-urile de afiliere, de metode, de produse, de cienti si de vanzarile efective, este nevoie ca tu sa incepi. Incepe prin a face ceva chiar acum si continua maine prin a face pasul urmator. Incepe si incearca sa nu lasi o zi sa treaca fara sa faci ceva in vederea atingerii unui scop bine stabilit. Nu iti intrerupe fluxul activitatii pentru nici macar o zi si intr-un timp destul de scurt vei vedea ca rezultatele incep sa se cunoasca. Un profit poate pentru inceput nimin dar satisfacator se va aduna mai repede decat crezi. Nu fa ca toata lumea care are o idee. Nu iti amana ideea pentru altadata pe motiv ca acum nu ai timp. Ia-ti un angajament fata de tine si incepe sa lucrezi chiar acum. Sa faci bani pe internet nu e greu deloc, trebuie doar sa iti doresti suficient de mult si sa fii dispus sa muncesti catusi de putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu