duminică, 27 februarie 2011

Cum sa faci bani din vanzare de carti electronice


    Nu trage concluzii pripite -  cartile electronice sunt o afacere de multi bani pe internet. Indiferent ce ai cauta o sa afli ca cineva a scris deja o carte electronica pe tema asta.
    Cel mai bun lucru la acest tip de afacere online e faptul ca ofera profitabilitatea cea mai rapida dintre toate afacerile pe care ai putea spera sa le faci online. Deci atat timp cat tu iti vei face temele si nu vei incerca sa o iei pe scurtaturi, aceasta afacere iti permite sa faci incasari chiar dupa cateva zile de la punerea ei in aplicare. Exista multe lucruri de invatat dar nici unul dintre ele nu e dincolo de limitele intelegerii si chiar daca nu crezi ca esti suficient de pregatit pentru asta sunt sigur ca exista suficienti oameni la care poti apela pentru ajutor.
   Daca te gandesti sa vinzi carti electronice cel mai bun inceput este sa scrii una proprie.
   Dar de ce sa te apuci de scris o carte cand exista o gramada de carti electronice scrise de altii pe care le poti comercializa prin afiliere si sa castigi un comision de acolo?
Raspunsul e simplu. Daca muncesti putin si concepi, scrii si publici propria ta carte electronica nimeni nu va mai avea de vanzare una la fel. Vei avea la vanzare un produs unic care va atrage atentia intre celelalte deoarece nimeni nu-l mai are in oferta. Daca te documentezi foarte bine poti face suficient de multi bani si cu o singura carte electronica.

   In primul si in primul rand, cum te hotarasti ce subiect sa tratezi in cartea ta electronica?

   Pai e simplu. Gandeste-te la ce subiecte sunt cele mai populare pe internet. Poti scrie despre orice, de la metode de agatat, la retete culinare inedite pana la metode de facut bani. Orice se incadreaza in domeniul in care esti tu cel mai pregatit dar in acelasi timp nu face referire la  teme pe care se mai gasesc o multime de alte carti electronice e ok. Incearca sa te concentrezi pe o nisa mai ingusta si mai specifica pentru a obtine rezultate cat mai bune, indiferent de domeniu. Ai putea incepe prin a te gandi la ce anume gasesti tu interesant in primul rand si sa vezi care dintre hobbyurile, cunostintele sau preocparile tale poate servi drept teren propice de studiat.

   Odata ce ti-ai stabilit cateva idei domunenteaza-te si vezi daca exista deja carti electronice in vanzare cu privire la subiectele respective si vezi si cum se vand. Daca nu prea gasesti carti pe tema pe care ti-ai propus-o tu, sau pe teme tangentiale mai cauta si asigura-te ca e un subiect destul de interesant incat sa iti genereze multe vanzari. Cateva cautari pe google de cuvinte cheie si termeni similari ar trebui sa iti elucideze orice nelamurire legata de acest aspect.
   Bine - acum sa presupunem ca ai deja o idee pentru o noua carte electronica despre care tu crezi ca va fi un succes. In continuare trebuie sa-ti sistematizezi continutul si sa te gandesti la un titlu grozav si de impact, Titlurile sunt foartge importante deoarece ele ii ofera potentialului cumparator o prima impresie asupra cartii pe care se gandeste daca sa o cumpere sau nu. Tu iti doresti un titlu cat mai convingator asa ca trebuie sa fie ceva la obiect dar in acelasi timp intrigant si plin de promisiuni cu privire la potentialul cartii. Nu te ingrijora daca ideea pentru titlu nu iti vine imediat. De cele mai multe ori ideea cea mai buna pentru titlu iti vine cand cartea e scrisa aproape in intregime.
    Cea mai mare problema cand vine vorba de scris o carte e sa ramai la subiect. E foarte usor sa deviezi daca nu esti atent, tocmai de aceea e foarte bine sa iti faci o schita a cuprinsului inainte de a te apuca de scris efectiv cartea. Atat timp cat vei incerca sa urmaresti cuprinsul vei fi sigur ca nu deviezi de la subiect, macar nu prea mult. Oricum facand chestia asta iti vei da seama ca e mult mai simplu asa. Daca nu esti foarte sigur pe tine poti angaja pe cineva sa scrie cartea pentru tine pentru un pret fix. Sunt o multime de siteuri pe internet pline de freelanceri care asteapta sa faca bani din diverse activitati prestabile in fata calculatorului. Ramane doar sa contactezi unul, sa discuti cu el asupra pretului, sa-i faci cunoscuta ideea ta, felul in care vrei sa fie
scrisa cartea si cuprinsul acesteia si sa dati drumul la treaba. Acest lucru iti da posibilitatea sa ai in continuare control deplin asupra proiectului.
   Intamplator, notiunea de carte electronica poate fi inducatoare in eroare pentru cei noi in aceasta afacere. O carte electronica poate intr-adevar sa aiba 100 de pagini sau chiar mai multe, dar poate in acelasi timp sa aiba nu mai mult de 15-20 de pagini. Pretul pentru o carte electronica mai "subtirica" va fi bineinteles mai mic, dar chiar si asa poate costa mai mult decat ai crede data fiind dimensiunea cartii.
   Bineinteles ca daca vrei sa vinzi suficiente exemplare trebuie sa te preocupe mai mult decat insasi cartea. Trebuie sa o promovezi si trebuie sa iti faci si un mini web-site pe caresa o prezinti mai detaliat. Aceste mini websiteuri sunt de fapt siteuri cu o singura pagina in care iti promovezi cartea ta electronica intr-o lunga si eventual si convingatoare, scrisoare de vanzare. Ai face bine daca ai petrece la fel de mult timp scriind scrisoare de marketing cat ai petrecut scriind efectiv cartea, pentru ca si scrisoarea are un rol la fel de important, poate chiar mai important pentru ca aceasta nu trebuie sa-l faca pe cumparator multumit de investitia lui, aceasta are rolul de a-l convinge sa o faca.
   In primul rand trebuie sa iti pui pe site un titlu care sa impresioneze. Ai nevoie sa vinzi cartea fiecarui vizitator care ajunge pe site asa ca nu te sfii sa scrii cat mai clar si mai convingator despre eventualele beneficii pe care le-ar oferi cartea ta. Vei observa ca am spus beneficii. Asta pentru ca beneficiile sunt explicatia a ce poate face cartea ta pentru cititor. Scopul cartilor electronice este acela de a-l ajuta pe cititor cu ceva, acestea sunt ghiduri practice pentru anumite activitati. Este foarte important sa intelegi diferenta dintre o scurta prezentare a cartii, spre a lasa restul la atitudinea cititorului, si o adevarata campanie de marketing, insumata intr-o pagina bine construita a unui mini-site de prezentare al acesteia. Conceperea cu ingeniozitate a mini-siteului poate face diferenta intre a avea un numar rezonabil de vanzari si a fi acoperit de o avalansa de cereri de cumparare.
   Un alt aspect la care trebuie sa te gandesti cu foarte mare atentie este si pretul. Nu fi lacom dar in acelasi timp nici sa nu cobori nici prea jos pentru ca vrei sa lasi impresia calitatii. Documenteaza-te putin si vezi la ce preturi se vand titluri similare din acelasi domeniu pentru a nu gresi chiar la detaliul care te intereseaza cel mai mult pe tine.

   In acelasi timp iti poti asigura vanzarea mai multor exemplare oferind bonusuri la pachet cu cartea ta electronica. Poti scrie si cateva rapoarte speciale, fiecare de cateva pagini, care sa aiba legatura cu subiectul principal al cartii tale. Orice detaliu de genul acesta va incuraja mai multi oameni sa cumpere de la tine decat sa mearga in alta parte pentru o cartea similara.
   Scopul tau final ar fi ca in cele din urma sa fi scris o serie intreaga de carti electronice iar fiecare sa aiba siteul ei de prezentare. Cand iti scrii scrisorile de marketing pentru fiecare carte ai grija sa incluzi in textul acesteia cat mai multe cuvinte cheie care sa iti genereze trafic din motoarele de cautare si alege-ti si un domeniu web relevant pentru subiectul cartii tale in acelasi timp - va ajuta la cresterea traficului.

   Cel mai greu pas este sa scrii prima carte. Odata ce ai inceput si ai capatat si putina experienta vei vedea ca scrisul merge tot mai usor, subiectele si titlurile sunt tot mai inspirate si ca rezultat vanzarile merg mai bine. Inainte sa-ti dai seama vei avea o afacere online de succes. Asa ca daca vrei sa faci bani si nu ti-a fost de ajutor nici una din metodele prezentate de mine pana acum poate reusesti scriind o carte. Si nu uita, beletristica se vinde la librarie, vanzarile online au ca obiect in general ghiduri si carti motivationale. Mult succes si spor la scris!

Un comentariu:

  1. Idee buna...Am cateva carti electronice(eBook)de vanzare(diverse titluri de ex.Harry Potter,Agatha Cristie etc.)Cer 6 lei pe bucata.Info la dimenyrobert@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere