luni, 21 februarie 2011

Fa bani din vanzari si licitatii online

   Se pot face o multime de bani din activitatea de comerciant pe internet. In fiecare zi, in mediul online, au loc mii si mii de vanzare, care generaza venituri substantiale pentru o multime de vanzatori, insa daca vrei sa implici inca mai exista loc si pentru tine, indiferent daca vrei sa castigi cativa banuti in timpul liber sau vrei sa-ti faci o afacere care sa-ti ocupe tot timpul. Dar probabil ai o gramada de intrebari si de nelamuriri. De unde iti faci stocul? Cum incepi? Cum poti sa construiesti o afacere care sa iti creeze statut de comerciant mare? Relaxeaza-te! Tocmai urmeaza sa afli in continuare.

   E foarte simplu sa incepi sa castigi bani din comertul online. Odata ce iti vei fi creat cont pe unul din  site-urile de profil, cel mai bun mod de a te familiariza cu activitatea in sine este sa incepi prin a vinde cateva lucruri vechi pe care nu le mai folosesti. In momentul in care vei incepe sa cumperi marfa pentru a o revinde trebuie sa fii familiarizat macar cu procedura de vanzare. Data fiind volatilitatea pietei indiferent de domeniu este foarte important sa iti faci foarte bine calculele inainte de a incepe sa investesti bani.
   Daca tot suntem la subiectul stocului de marfa, mentionez ca va trebui sa te decizi ce fel de afacere vrei sa dezvolti. Bineinteles ca poti vinde orice iti doresti, dar daca vrei sa devii un comerciant cu un statut apreciat in timp trebuie sa te specializezi pe un singur tip de produse, astfel fiindu-ti mai usor si tie sa te documentezi si sa iti poti tine afacerea sub control.

   Asta nu inseamna neaparat ca gama ta de produse trebuie sa fie una foarte restransa, ba dimpotriva, ar putea fi chiar destul de vasta. Ai putea de exemplu sa vinzi jucarii - exista suficient de multe produse in domeniul acesta incat sa tina ocupat si diversificat orice vanzator fara ca acesta sa apuce sa vanda un produs identic de 2 ori. Trebuie totusi sa iti alegi un produs popula, iar in scopul acesta merita sa faci cercetari pentru a lua o decizie cat mai corect. Astfel poti folosi uneltele de cautare ale diverselor site-uri de comert si licitatii online pentru a afla ce produse se vand cel mai bine si la ce preturi.
     Sa spunem ca de exemplu vrei sa vinzi jocuri pentru calculator. Exista sute si sute de jocuri pe care le poti cumpara pentru ca mai apoi sa le vinzi, dar daca nu stii care dintre acestea s-ar vinde mai bine risti sa pierzi o multime de bani ramand cu cu multe jocuri pe stoc. Cautand licitatiile sau vanzarile deja incheiate si vazand cum s-au finalizat acestea, poti afla care dintre ele s-ar vinde mai bine si care ti-ar genera cele mai mari profituri.
   Okay, deci acum stii cum sa afli ce e mai bine sa cumperi. Acum trebuie sa stii de unde sa iti procuri produsele. E normal ca nici un vanator sa nu fie dispus sa iti spuna ce furnizori foloseste el pentru ca asta ar fi ca si cum ti-ar da cheia afacerii lor. Pentru a afla cele mai bune surse de aprovizionare trebuie sa muncesti ceva mai mult. Aici exista mai multe posibilitati de la promotii, lichidari de stoc la magazine mari, pana la depozite si importatori. Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele ei. Depinde ce preferi tu si ce consideri ca ti se potriveste mai bine.
   La anumiti importatori e avantajos ca poti tine marfa la ei, sau poti incheia un contract de furnizare pentru anumite tipuri de produse iar tu sa le vinzi la comanda cu livrare intr-un anumit termen. Daca vei alege sa te aprovizionezi de la un depozit va trebui sa dispui de spatiul necesar depozitarii la tine acasa si de banii necesari achitarii in avans a marfii. Astfel riscul este mai mare intrucat poti sa ramai cu marfa in stoc, insa noi deja am diminuat riscul acesta mai devreme cand am verificat istoricul tranzactiilor deja finalizate.
   Deci - inapoi la a gasi furnizorii. Daca ai in minte un anume produs pe care vrei sa il comercializezi, simpla studiere a ambalajului poate dezvalui de foarte multe ori furnizorul. Odata aflat furnizoru, te poti interesa direct la acesta despre preturi si conditii si alte produse din oferta.
   O alta metoda este de a cauta pe Google ceea ce te intereseaza. Asta pare extraordinar de simplu si banal dar de fapt nu foarte multi oameni apeleaza la aceasta metoda, tocmai din motivul acesta. Plus ca sa nu trebuie sa te rezumi la a verifica primele 3 rezultate generate de motorul de cautare. Cu cat intri mai adanc in pagini cu atat ai sanse mai mari sa dai peste ceva ce nu a mai gasit prea multa lume.
   In timp, odata cu fidelizarea fata de anumite magazine online, iti poti face un renume ca vanzator serios. Orice cumparator multumit are posibilitatea de a lasa o apreciere atat pozitiva cat si negativa. Poate pozitiva nu va lasa toata lumea care e multumita, dar negativa cu siguranta va lasa cine are de lasat, asa ca mare atentie la cum iti servesti clientii. Daca esti serios in timp devii bine cotat lucru care nu poate decat sa ajute la dezvoltarea afacerii tale, ajungand in timp chiar sa fii intrebat de anumite produse pe care cumparatorii nu le pot procura prin surse proprii sau prefera o solutie de comoditate maxima, preferand sa plateasca un pret ceva mai mare pentru acces mai rapid la produs.
   Orice site ofera gradatii vanzatorilor in functie de cotatiile cumparatorilor. Aceste gradatii, care tin loc de referinte in ochii cumparatorului nou venit pe site, cresc in valoare si odata cu largirea gamei de produse si cu capatarea vechimii in magazinul online.
   Site-urile de vanzari si licitatii online ofera si posibilitatea de a-ti crea propriul magazin, dar acest lucru nu este neaparat necesar cand esti la inceput. De fapt este chiar mai bine sa astepti pana vei ajunge la o gama foarte larga de produse pana a-ti deschide un magazin online, pentru a nu a ajunge in situatia de a avea un magazin saracacios.
     Ultimul lucru pe care trebuie sa-l stabilesti inainte de a incepe este aria de preturi a produselor tale. Se subintelege ca daca vinzi 100 de produse cu preturi intre 10 si 30 de lei, vei face mai putini bani decat daca vinzi 100 de produse cu preturi intre 100 si 300 de lei.

   Ce mai trebuie sa iti dai seama inainte de a incepe sau chiar la inceput este ce gen de produse vrei sa vinzi  si ce ai putea sa vinzi cu succes fara sa ai pentru inceput prea multa experienta. Nu te orienta neaparat spre produse foarte scumpe in ideea ca vor genera profituri pe masura de mari. Fa ceea ce-ti place si la ce te pricepi - cu siguranta in domeniul respectiv te vei bucura de cel mai mare succes.

   Inainte de toate aminteste-ti ca necesita timp sa construiesti o afacere de succes - dar daca este determinat sa atingi succesul in comertul online, te vei bucura de "calatorie". Mult succes si spor la bani!

Un comentariu:

  1. Sa spun drept e metoda destul de buna de a face bani dar oricum cred ca cu casino Unibet se poate de facut mai multi bani. Nimic nu se compara cu o partida de poker sau un blackjack.

    RăspundețiȘtergere