marți, 8 martie 2011

Construieste-ti propria comunitate - forum online

    Acesta nu este chiar una dintre cele mai evidente metode de facut bani pe internet, motiv pentru care este o piata mai putin exploatata din care iti poti genera venituri.
    Exista multe suviecte pe care le-ai putea aborda pentru a construi un forum care sa merite efortul, tot ce trebuie sa faci este sa alegi un subiect la care deja te pricepi si despre care ai deja suficiente cunostinte. Alternativ ai putea adauga unul unui site pe care il detii deja, modalitate foarte eficienta pentru a-ti monetiza traficul deja existent pe siteul in cauza.
   Un forum sau o cumunitate online este de asemenea o metoda excelenta de a da mai multa valoare vizitatorilor tai. Ei vor avea tot timpul un motiv sa se intoarca pe forumul tau pentru ca vor sti ca acolo gasesc tot timpul continut nou.Acelasi lucru duce si la vizite mai dese din partea "paianjenilor" motoarelor de cautare, in vedere indexarii, fapt care la randul lui va duce la page rank mai mare.
   Suna interesant?

    Sa construiesti un forum, sau cum i se mai spune, o comunitate online, necesita initial ceva eforturi, dar aceste eforturi vor fi recompensante din plin ulterior. S-ar putea dealtfel sa fie si mult mai ieftin decat te gandesti, din moment ce exista suficient de multi provideri care iti vor pune la dispozitie gratuit softwareul si hostingul necesare. Documenteaza-te bine pentru a-ti da seama care dintre ei ti se potriveste cel mai bine inainte de a te decide asupra unuia.
   Totul foarte bine si destul de simplu pana aiaici. Intrebarea este cum faci bani din chestia asta.
   Ei bine, depinde intr-adevar si de subiectul forumului, dar daca subiectul este unul de care sunt foarte multi interesanti si in legatura cu care resursele sunt destul de limitate chiar si pe internet, in momentul in care capata si ceva notorietate, poti institui o taxa de inscriere pentru utilizatori. Unele siteuri de stiri cer taxa de inscriere pentru acces, acest fapt motivandu-i in acelasi timp pe utilizatori sa se intoarca zilnic, dar bineinteles, siteul tau poate fi pe cu totul alt subiect.
   O alta idee pe care o poti lua in calcul este construirea unui forum sau a unei comunitati unde sa existe mai multe tipuri de membri. Membrii de baza vor avea acces limitat la forum si vor exista lucruri pe care nu le pot face, iar pentru o taxa modica oricine poate deveni membru premium aceasta calitatei oferindu-i acces la toate facilitatile forumului. Aceasta strategie este de obicei mai buna decat cea de mai sus pentru ca astfel oamenii au ocazia sa experimenteze putin cu siteul ca apoi sa se poata decide daca merita sau nu sa plateasca acea taxa pentru a deveni membri premium.
   Observi astfel ca e o idee buna sa iti faci temele inainte sa te implici in orice activitate de genul acesta pentru ca vrei sa te asiguri ca taxa de inscriere in comunitatea ta este una suficient de suportabila iar faciliteaza plata acesteia sunt destul de atragatoare. Daca sfarsesti prin a le facilita membrilor tai premium acces la ceva ce in alta parte pot avea gratuit, nu au nici un motiv sa plateasca inscriere la tine. Asta e un lucru bun de tinut minte cand incepi, daca rata lunara de renuntare ajunge sa fie in crestere de la o luna la alta s-ar putea sa trebuiasca sa revizuiesti si sa imbogatesti lista de facilitati platite.
   Unele siteuri au forumuri la care au acces doar membrii acestora, solutie de luat in calcul daca ai deja un site care merge destul de bine si vrei sa "lipesti" de el si un forum. Acestea sunt de obicei bazate pe un subiect foarte popular dar il aprofundeaza mai mult si ofera o perspectiva mai larga asupra acestuia pe forum eventual discutandu-se si punandu-se in vedere detalii care nu se gasesc nicaieri in alta parte.
   De exemplu exista pe internet foarte mult continut despre cum sa scrii si sa vinzi carti electronice, dar exista cu siguranta, cel putin un site al carui continut este accesibil doar membrilor inregistrati, iar pe acest site este prezentat procesul pas cu pas, cu povesti detaliate despre succesul unor persoane care deja au reusit, cu metode, posibile subiecte si tot felul de alte sfaturi legate de subiect. Acesta este genul de comunitate online sau de forum pe care vrei sa o dezvolti.
   Deci daca ai niste idei de conceperea unui forum, a unei comunitati sau a unui site dedicat in exclusivitate membrilor, de ce sa nu incepi cu pasi mici sa-ti aduci ideile la implinire. s-ar putea sa descoperi ca ideile tale se transpun intr-un venit lunar destul de mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu