miercuri, 2 martie 2011

Fa bani din articole platite

   Care e lucrul pe care il cauta toata lumea pe internet? Corect - raspunsul e informatia. Si daca tu poti furniza aceasta informatie in toate formele ei si in toate felurile in care e necesara, in acelasi timp poti fi si platit pentru aceasta activitate, lucru care poate duce la o noua cariera ca autor de articole web.
   Bineinteles, nu doar pietele online au nevoie de continut, exista si multe alte piete pe care poti patrunde ca autor de articole si stiri, de exemplu revistele, dar in general internetul ofera cele mai bune posibilitati, mai ales pentru scriitorul incepator.
   Deci de ce ai incepe sa scrii articole, fara sa-ti faci un blog sau un site, daca tu vrei sa castigi bani online?
Motivul e simplu, nu doar editurile pot avea nevoie de serviciile unor scriitori, la fel de mult au nevoie de scriitori de continut si proprietarii de situri, atat cele de prezentare cat si cele de stiri. Proprietarii sau administratorii acestor siteuri nu au poate nici timpul si nici priceperea necesara sa o faca ei insisi.
   Asta inseamna ca atunci cand au nevoie de editori de continut, proprietarii de siteuri care sunt dispusi sa plateasca pentru articole apeleaza la siteuri de genul getafreelancer.com pentru a gasi oameni care sa scrie articolele si continutul necesar. Ca orice activitate si cea de scriitor online are plusurile si minusurile ei. Nu vei avea ocazia foarte des sa iti vezi articolele publicate sub numele tau pentru ca de cele mai multe ori vei scrie anonim pentru altii, insa daca esti destul de bun vei avea o multime de activitate pentru ca piata articolelor platite este una foarte vasta iar solicitantii acestui tip de servicii au de obicei comenzi de loturi de articole, de cate 5, 10 sau chiar cateva zeci, asa ca banii se pot aduna destul de repede. 
   Cele mai bune locuri unde iti poti gasi de lucru sunt siteurile de gen, si la o simpla cautare pe Google "articole platite" vei gasi suficient de multe rezultate cu diverese promotii, campanii ale unor produse sau efectiv cereri pentru asa ceva de la diversi proprietari de site-uri. Daca stii bine limba engleza poti intra pe site-ul mentionat de mine mai sus, getafreelancer.com si sa gasesti chiar si mai multe posibilitati. O alta posibilitate, pentru cei mai norocosi si mai talentati in ale scrisului este sa te angajezi in echipa de redactare a unui blog mai mare. Si din acestea exista multe exemple, dar recrutarile pentru asa ceva se fac de obicei din randul bloggerilor deja existenti in functie de swtilul de scris. Spre deosebire de scrierea articolelor platite, bloggingul platit poate fi o slujba cu norma intreaga si venit regulat.
   Sa incepi sa-ti faci legaturi e partea cea mai grea. Incepe cu articole mici pe care esti sigur ca le poti scrie bine iar in timp vei capata experienta si vei reusi sa livrezi articolele mai repede si sa le scrii mai usor. In scurt timp vei invata sa iti administrezi programul si sarcinile atat de bineincat iti vei respecta cu preciziele termenele de predare, ba chiar vei preda si mai devreme - acesta este un lucru esential pentru a te clasa printre cei mai buni din  bransa.
   La fel de bine ai putea cauta pe net echipe de genul acesta. Astfel lucrurile devin mai simple ca nu trebuie sa iti mai cauti tu de lucru. Seful de echipa se ocupa atat cu cautarea joburilor cat si cu recrutarea sau acceptarea membrilor, deci sa vb frumos cu el.
   Dar chiar poti castiga din asta suficient de multi bani incat sa fie un servici cu norma intreaga? Poate deveni asta o afacere online sau e doar o metoda de castigat bani de buzunar? Da, poate deveni un servici cu norma intreaga din care sa castigi bani frumosi, dar trebuie sa livrezi repede si de calitate. Daca produci materiale bune atunci clientii tai te vor mai cauta. Si cu catscrii mai bine cu atat vei putea cere mai multi bani pe articol cu urmatoarea ocazie, asa ca asigura-te ca nu te afiliezi multimii de scriitori de articole de de 2 $.
   Va dura intr-adevar ceva timp pana vei reusi sa gasesti suficient de lucru incat sa poti renunta la serviciul tau actual si sa incepi o noua cariera ca scriitor web, dar nu exista nici un motiv pentru care nu ai putea face asta daca iti cauti zilnic noi clienti pe site-urile specializate. Nici nu astepta sa te inscrii la o cerere de gen, listele sunt lungi si cei ce cauta un scriitor bun de obicei se misca repede si aleg pe cel mai bun pe care il gasesc primul, asa ca inscrie-te la anunturile de gen in primul moment cand le vezi.
   Asadar, crezi ca ai ce trebuie pentru a deveni scriitor de continut? Daca reusesti afla de la mine ca te asteapta o piata de munca enorma pe profilul asta, o piata care abia asteapta sa te apuci de treaba si sa castigi bani zi de zi din confortul propriei case.

2 comentarii:

  1. De ceva vreme mi-am reinceput ca sa zic asa activitatea ca blogger, mai exact m-am reapucat sa scriu articole.

    In principal scriu articole pe teme de afaceri si idei de afaceri si m-ar interesa daca m-ati putea indruma catre site-uri serioase care cumpara astfel de articole sau as aprecia chiar cateva sfaturi in ceea ce priveste modalitatea de a gasi si contacta firme care isi doresc astfel de continut pentru site-urile sau blogurile lor.

    va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua!as vrea sa scriu articole platite!pot scrie din orice domeniu!am scris anul trecut pt bussines forum...si am renuntat pt k nu am fost platita,as vrea sa incerc dinou.

    RăspundețiȘtergere