duminică, 13 martie 2011

Fa bani pe YouTube

   You tube este unul dintre acele websiteuri care a lovit internetul in plin. Atat timp cat ai echipamentul necesar sa filmezi cateva secvente amatoricesti (o camera e destul de ieftina in zilele noastre, nu trebuia neaparat una profesional, de cea mai buna rezolutie), ai o sansa sa dezvolti o afacere deja existenta sau sa incepi una noua, pur si simplu inregistrandu-te cu un cont pe YouTube si punand filmele online.
   Stiu ca asta nu e o explicatie pentru ce fel de filme ar trebuie sa faci. Poti sa stai linistit, pentru ca tocmai urmeaza sa iti spun cate ceva despre asta. Oricum e o solutie foarte buna de face destul de multi bani cu ajutorul acestui site. Care e solutia?
    Sa incepem prin a privi siteul YouTube ca pe un fel de a aduce mai mult capital afacerii tale deja existente. Daca poti sa inregistrezi cateva filmulete care sa aiba legatura cu afacerea ta (asigura-te ca incluzi si adresa web a siteului tau in videoclip) te poti astepta ca aceste filmulete sa-ti genereze mai mult trafic in speranta ca acest site se va si materializa implicit si intr-un numar mai mare de clienti.
    Presupunem de exemplu ca ai un site pe care vinzi tot felul de obiecte de artizanat. Atunci ai putea sa faci un videoclip in care sa le arati oamenilor cum sa-si manufactureze singuri felicitari personalizate pentru diverse ocazii. Apoi ar putea intra din contul YouTube pe siteul tau pentru a vedea ce gen de produse vinzi tu. Acest procedeu se repeta indiferent de natura afacerii tale. Cheia este sa gandesti vizual. Nu mai e de efect sa stai pur si simplu in fata camerei si sa le vorbesti oamenilor despre ceva, acum trebuie sa le si arati ceva interesant pentru ca in ultimul timp internetul s-a umplut de "oratori". Aminteste-ti tot timpul chestia asta cand te gandesti la idei noi pentru clipurile tale. Daca iei in calcul si acest aspect vei vedea ca publicul reactioneaza mai bine la ele.
   In felul acest nu faci bani direct de pe YouTube ci doar folosesti acest site pentru a face bani mai multi in alta parte. E un instrument ideal de atras atentia si de a-ti genera trafic conducand vizitatorii YouTube spre siteul tau. Oricum nu iti poti vinde produsul direct pe YouTube asa ca trebuie sa convingi vizitatorii ca dupa vizionarea clipului tau sa dea click pe link si sa vina la tine pe site sa-ti cunoasca produsul si eventual sa-l si cumpere. Oricum important este ca aceste clipuri sa se adreseze in mod special oamenilor interesati sa cumpere, nu neaparat tuturor celor care casca gura pe YouTube din lipsa de ceva mai bun la TV.
   Dar ce faci pe YouTube daca nu ai deja o afacere online pe care sa o promovezi? Pai exista deja un numar destul de mare de oameni care au promovat cu succes produse prin programe de afiliere prin intermediul YouTube, tot introducand link-ul care ii intereseaza pe ei, cu tot cu codul de afiliere, intr-un clip creatie proprie, ori facand asta cu un clip care este facut de o companie sau o firma mai mare si este distribuit gratuit astfel incat oricine poate sa-l vizioneze si sa-l redistribuie (cum sunt de exemplu trailerele filmelor). Pe acelasi principiu, atat timp cat clipul este relevant pentru produsul sau site-ul promovat, volumul de accesari al linkului de afiliere ar trebui sa fie destul de mare.
   Mai nou chiar si Google Adsense, la cumpararea YouTube de catre Google, a introdus posibilitatea de a-ti umple contul de YouTube cu reclame adsense care apar in marginea de jos a clipului sau in diverse locatii pe pagina contului tau, reclamele respective, ca si in cazul reclamelor de pe siteurile de continut, fiind in tema cu subiectul cuvintelor cheie din descrierea clipului. Asadar dupa cum vezi posibilitati de facut bani cu YouTube sunt destul de multe.
   S-ar putea sa dureze putin pana te obisnuiesti cu programul de incarcat filme pe YouTube (mai ales daca nu ai mai utilizat un astfel de program inainte) dar odata ce ai facut asta de 2-3 ori incepi sa te obisnuiesti. Cel mai important lucru la sfarsitul acestei lectii este ca ai mai adaugat o sursa de venit la arsenalul de metode de facut bani pe net.
   O ultima sugestie - fii original! Poti sa folosesti clipuri cu drepturi de publicare facute de altii, dar asta vor face si altii iar concurenta e destul de mare. Daca reusesti sa faci cateva clipuri relativ decente, care sa incante si sa-i faca pe "spectatori" sa le impartaseasca si altora vei reusi sa atragi mai multa atentie si implicit mai multi vizitatori pe contul tau YouTube, lucru care se reflecta in numarul de vizualizari si automat in veniturile tale.
    Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu