miercuri, 16 martie 2011

Faci si vinzi bijuterii de artizanat

    Daca iti plac "meseriile manuale" si ai ochiul format pentru detalii atunci ai putea face cativa banuti din vanzarea de bijuterii lucrate manual.
    Cei mai multi dintre oamenii care vand bijuterii au un stil propriu pe care l-au dezvoltat de-a lungul timpului, si acela e stilul pentru care au devenit cunoscuti. Asta este bineinteles o afacere care se dezvolta in timp pentru ca odata cu trecerea timpului in desfasurarea activitatii capeti si experienta iar odata cu experienta creste si sansa ta de a-ti mari veniturile. Daca ti se potriveste acest gen de activitate poti face din asta atat o afacere online cat si o afacere offline.
   Bijuteriile lucrate manual au un farmec aparte in comparatie cu bijuteriile produse in masa, e vorba de personalitatea si caldura deosebite pe care acestea din urma nu le pot avea.
Mai mult decat atat, e demn de luat in considerare si ca oamenii vor fi dispusi sa plateasca preturi destul de mari pentru bijuterii unice astfel fiind feriti de riscul de a le mai vedea la incheieturile cuiva. In functie de felul in care vrei sa iti dezvolti afacerea poti fie sa creezi cateva modele si sa le lucrezi in serii mici pe fiecare (eventual chiar sa modifici cate ceva in timpul procesului de productie la fiecare), sau sa te specializezi in producerea de unicate deosebite pe care sa le vinzi sau sa le oferi spre vanzare prin diverse metode chiar si prin intermediari.
    Exista multe feluri in care iti poti vinde bijuteriile, dar frumusetea acestei afaceri este ca produsul poate fi foarte usor si cu costuri foarte mici livrat si prin posta, datorita dimensiunilor si greutatii reduse.
    Ar trebui in acelasi timp sa iti pui la punct si un site pentru a-ti promova produsele si daca il setezi in asa fel incat cei interesati sa poata face si plati online poti vinde si direct de pe site. Tot timpul sa-ti lasi si datele de contact oriunde iti postezi un anunt iar pe siteul tau sa le pui cat mai la vedere pentru ca cei interesati sa te poata contacta cat mai usor in vederea plasarii unei comenzi.
    Daca nu vrei sa iti creezi si propriul site la inceput, ia in calcul posibilitatea de a folosi siteuri specializate in vanzari cum e spre exemplu Okazii.ro pentru a-ti vinde bijuteriile lucrate manual. Unele dintre aceste siteuri specializate iti ofera si posibilitatea de a-ti creea gratuit si propriul magazin online.
    Dar n-are rost sa ramai doar in mediul online cu o afacere de genul acesta. Clienti exista peste tot si nu toata lumea foloseste internet. Fa-ti niste carti de vizita, pune-ti pe ele si o adresa web fie a siteului tau , fie a magazinului tau online gazduit pe un site specializat in comert online si puneti-le intr-o geanta impreuna cu bijuteriile si participa la toate bazarurile sau la toate targurile mestesugaresti din zona ta. Nu doar ca vei vinde si ceva bijuterii dar ai putea sa te alegi si cu ceva comenzi, ca sa nu mai mentionez si faptul ca ai ocazia sa iti faci reclama si sa-ti promovezi atat magazinul online cat si afacerea in sine in timpul evenimentelor de genul acesta.
     Fa tot ce poti pentru -ati afisa bijuteriile intr-un mod cat mai interesant posibil. Bijuteriile de argint de exemplu arata foarte bine pe un fundal de catifea neagra. Experimenteaza acasa cu tot felul de materiale de tot felul de dimensiune in tot felul de nuante de culori pentru a-ti da seama care sunt cele mai bune combinatii astfel incat sa iti faci bijuteriile atragatoare de la o distanta cat mai mare.
     Nu te vei imbogati instantaneu dintr-o afacere cu bijuterii de artizanat, dar pe termen lung ai putea dezvolta o baza de date cu clienti destul de consistenta. Dealtfel e un mod destul de placut de a porni o afacere pe care sa o poti dezvolta in paralel cu serviciul tau actual. Poti sa o iei incet incet si sa dezvolti aptitudini in arta mestesugaritului de bijuterii de artizanat si sa-ti construiesti afacerea incet si in tot acest timp sa stai linistit la gandul ca ai si un venit sigur si constant din care sa iti platesti facturile si sa traiesti.
    Daca mai ai si alte idei pentru metode de facut bani simte-te liber sa le lasi scrise intr-un comentariu in fereastra de mai jos si le dezvoltam impreuna. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu