joi, 17 martie 2011

Fa bani construind un site de prezentare telefoane mobile

    Telefoanele mobile si modulele Blackberry sunt o mare afacere la ora asta. Cei mai multi dintre oameni detin fie un telefon fie un Blackberry si oamenii cauta tot timpul sa-si faca un upragde la telefon sau sa treaca de la un mobil normal la un Blackberry.
    Asta inseamna ca exista o piata enorma din care sa faci bani daca ai siteul potrivit cu care sa faci treaba asta.Chiar daca ai nevoie de un anumit nivel de cunostinte ca sa poti face acest lucru bine, nu trebuie totusi sa faci ceva iesit din comun de deosebit pentru a avea o sansa sa faci o suma decenta de bani lunar. Doar tine minte ca toata lumea are nevoie de un telefon mobil.
    Ce faci tu cand te gandesti sa iti schimbi telefonul mobil?
Exista sanse destul de mari sa faci exact ce face toata lumea. Intri online si navighezi o vreme si citesti pareri si reviewuri pe diverse steuri despre telefoane mobile. Dupa asta s-ar putea chiar sa si cumperi online telefonul la care te hotarasti.
    Si aici intervii tu ca sursa de informare. Daca poti construi un website pe care sa prezinti si sa compari telefoane si chiar sa le si oferi spre vanzare, daca nu direct poate chiar prin programe de afiliere, poti sa faci bani destul de multi fara sa investesti efectiv vreo suma de bani cat de mica in telefoane si fara macar sa vezi efectiv vreun telefon.
   Asa cum spuneam si mai sus aceasta este practic o sansa de a face niste bani din marketing afiliat. Primul pas este sa te inscrii  intr-un program de afiliere de genul celui de la E-Mag. Exista bineinteles si alte magazine virtuale care ofera spre vanzare telefoane mobile prin programe de afiliere si de ce sa nu castigi si tu un procent din pretul produsului pe care cumparatorul daca nu il achizitioneaza de la tine il achitizioneaza din alta parte.
    Odata ce ti-ai facut contul de afiliere nu mai ramane decat sa incepi sa iti inserezi in site la pagina adecvata banere, linkuri cu text sau orice alta forma de publicitate ofera companiile respective.
    Un alt aspect de luat in calcul este angajarea unui grafician care sa iti estetizeze siteul astfel incat sa fie suficient de atragator dar in acelasi timp nici prea complicat, pentru ca scopul acestuia este de a informa cititorul si eventual de a-l convinge asupra produsului acolo, pe pagina ta, unde are si linkul spre pagina de unde poate sa cumpere telefonul. Astfel punct ochi - punct lovit - profit marcat.
    Nu da drumul siteului pana nu ai deja pagini de prezentare pentru cateva telefoane si asigura-te ca adaugi si altele cat de repede si cat de des eventual. Trebuie sa ai in vedere si sa instalezi un template de asa natura pe site incat toate paginile sa arate la fel si sa creeze acelasi sentiment. Asta va usura compararea telefoanelor pentru vizitatori. Poti sa scrii si un articol mai mare in care sa faci o comparatie intre module Blackberry si telefoanele mobile clasice, dand exemple de avantaje si dezavantaje ale fiecaruia.
    Oricum foarte important este ca pe fiecare pagina a siteului sa ai linkuri de directionare, prin programe de afiliere ca sa faci si tu bani din asta, catre siteurile care vand telefoanele prezentate in fiecare din paginile respective.Ideal ar fi sa folosesti linkuri chiar in text, de exemplu cuvantul "Blackberry" sa ascunda un link spre un website care vinde asa ceva.
   Poti sa creezi pe siteul tau si pagini pe care sa prezinti accesorii de Blackberry si telefoane mobile. cum ar fi huse, incarctoare, suporturi, hands-freeuri,etc. Ptrecandu-ti ceva timp pe internet vei descoperi multe produse ce fac obiectul unor programe de afiliere ce s-ar potrivi bine pe siteul tau. 
    Adevarata cheie spre succes in cazul unui site de acest gen este sa te asiguri ca siteul tau are continut care merita citit. Trebuie sa faci in asa fel incat sa nu para a fi un site care a fost construit strict pentru a gazdui o multime de linkuri de afiliere spre diverse produse. Trebuie sa dai siteul tau si consistenta necesara pentru a tine un cititor pe el mai mult de cateva secunde si de a-l face eventual sa se intoarca. Un site pe care eu personal l-am folosit de mai multe ori si care mie mi-a placut si pe care intru tot timpul cand vreau sa vad un telefon este gsmarena.com. Nu am mai intrat de aproape 2 ani pe acest site dar iata ca si dupa atat de mult timp mi-l amintesc si chiar as intra pe el daca as avea nevoie de o informatie din domeniu. Acesta este eectul pe care trebuie sa il aiba si siteul tau asupra vizitatorilor. Daca nu il faci memorabil si chiar recomandabil o sa descoperi ca dupa un eventual boom de inceput incepe sa-ti scada considerabil traficul si sa ramaa acolo jos.
    Cand iti lansezi situl nu uita sa il promovezi oriunde si oricum ai posibilitatea. Poti sa scrii si cateva articole pentru diverse agregatoare de continut despre siteul tau,sa-ti faci pagini si conturi pe toate retelele de socializare pe care sa il promovezi si sa postezi articole pe forumuri unde sa ai URL-ul siteului tau in semnatura. Dar despre metode de promovare a unui site am mai discutat si in 2 din articolele anterioare.
   Si ultimul sfat, dar poate cel mai important, ai grija sa scrii tot timpul prezentari pentru cele mai noi modele de telefoane mobile aparute pe piata. Pe acelea le cauta toata lumea. In masura in care poti trebuie sa scrii articole si despre telefoanele care sunt doar anuntate nefiind inca disponibile pe piata.Asta iti va genera si mai mult trafic.
    Daca mai ai si alte idei pentru metode de facut bani simte-te liber sa le lasi scrise intr-un comentariu in fereastra de mai jos si le dezvoltam impreuna. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu