marți, 15 martie 2011

Cum sa faci bani scriind poezii

   Exista multe metode de facut bani scriind, dar poezia cu siguranta e una dintre cele mai ciudate. Pana la urma, cei mai multi dintre poeti abia se chinuiesc sa traiasca de pe o zi pe alta, nici nu incape vorba de castiguri semnificative cu care sa le fie rasplatite eforturile. Dar daca stai si te gandesti totusi poti trai destul de binisor din aceasta ramura a literaturii. Nu vei putea probabil sa-ti faci o adevarata cariera din asta dar exista destul de multe persoane care fac ceva bani bani de buzunar punand pe hartie cateva rime din cand in cand.
   Secretul este sa te asiguri ca scrii pentru pietele potrivite. Exista o piata foarte mare de desfacere pentru poezii sau pentru  strofe destul de simple de 3-4 versuri, piata peste care treci cu privirea in fiecare zi fara sa iti dai seama ca e o astfel de oportunitate de facut bani. Despre ce anume e vorba?
Piata despre care vorbim este piata felicitarilor si a cartilor postale. Daca te uiti cu atentie prin librarii, cate carti de vizita au mici poezii scrise in interior, mesaje fie amuzante, fie de suflet, romantice sau pline de urari? Daca te pricepi la formulat astfel de randuri atunci ai putea fi rasplatit destul de bine pentru fiecare poezie pe care o scrii si ajunge sa fie acceptata de un oarecare producator de felicitari.

   Exista doua modalitati de a gasi cea mai buna piata pentru care sa scrii versuri. In primul rand poti merge in librarii sau magazine specializate sa vezi ce producatori publica acest gen de felicitari si sa incepi sa scrii pentru acestia. S-ar putea sa stii deja despre tine ca ai mai mult talent la unele decat la alte (romantice vs. amuzante), asa ca trebuie sa te concentrezi pe producatorii care fac acele carti de vizita la care simti ca te pricepi tu.
    Noteaza-ti numele acelor companii care te intereseaza iar apoi cauta-le pe internet. Asta e cea mai buna metoda de a gasi chiar si companii pe care nu le vei gasi in librarii poate datorita zonei, poate datorita librariei, sau pentru ca unele companii produc felicitari de lux sau dintr-o categorie care nu se comercializeaza in toate librariile. De retinut este si faptul ca nu toate companiile de felicitari cauta freelanceri pentru crearea felicitarilor in sine, dar cele care cauta au de obicei indicatii pe siteul lor, deci printeaza-ti acest conditii impuse de ei si studiaza-le cu atentie pentru a-ti mari sansele de reusita.
   Companiile de acest gen iti permit si sa trimiti mai multe idei odata, lucru care este chiar indicat pentru ca o idee buna se face mai usor remarcata prin contrast cu alte cateva idei mai putin bune. AI grija inainte de a trimite ideile spre firma repsectiva sa le si editezi oridecateori e nevoie pentru a le trimite in forma cea mai buna deoarece concurenta e destul de mare si in domeniul acesta iar diferenta intre acceptare si respingere o poate face un simplu cuvant.
    Foarte important este sa si perseverezi in eforturile tale, si spun asta pentru ca s-ar putea sa nu reusesti din prima sa trimiti o idee care sa fie acceptata. O alta parte frumoasa a acestei activitati, pe langa faptul ca faci bani scriind versuri, e faptul ca vei avea ocazia sa iti vezi creatiile expuse spre vanzare in librariile locale - si nu exista recompensa mai mare decat asta.
   Daca vezi ca iti sunt refuzate foarte multe poeme potidealtfel sa iti creezi propriile felicitari si sa le vinzi. La ocaziile speciale gen ziua indragostitilor , 8 martie, 1 martie, etc., felictarile de artizanat sunt la foarte mare cautare, iar daca te simti suficient de capabil ai putea chiar sa soliciti sume frumusele pentru felicitari unicat cu texte mai deosebite. Acum stii cum sa faci bani si dintr-un talent pe care poate pana acum l-ai considerat inutil.
   Daca mai ai si alte idei pentru metode de facut bani simte-te liber sa le lasi scrise intr-un comentariu in fereastra de mai jos si le dezvoltam impreuna. Mult succes!

15 comentarii:

  1. scriu poezii de la varsta de 10 ani si in prezent am 23,am studiat jurnalismul si nu pot face nimic

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol foarte bun, are niste idei realizabile. Pana acum mergeam mult pentru bani la jocuri de noroc. Insa sper ca voi gasi se alte metode de a face bani.

    RăspundețiȘtergere
  3. de fel ami creez singur poezi dar ami plac poeziile despre oameni saraci iata un vers ......... cel mai mare dar an lume e saracu om pe lume daca are un colt de paine el pastreaza si pe maine

    RăspundețiȘtergere
  4. o poezie ..... a fost o data un baiat tare necajit si suparat ant_ro zi de dimineata alin trebuia sa plece la scoala / alin spuse catre mama lui mama eu ce ami iau la scoala de mancare mama spuse alin nu avem nimic _ dar alis ai spune mamei lui-- dar mama toti colegi rade de mine ca nu am --mama catre alin nu am ce sa fac alin credema bine spuse alin si ajunsese alin la scoala si nici bine nu intra pe usa ca colegi rase de el ca nu are nimic si ca e sarac dar alin tacu si spuse catre cer lasai doamne ca vor vedea ei mai trziu si an drum spre casa alin gasi un banut fermecat al baga an buzunar si marsa mai departe la care scoase banutu si spuse daca ai fi un banut cu dorinte mias dori sa am o casa mai frumoasa si bani cat sa traim eu mama si tata spuse alin cand ajunse acasa alin ramase blocat nui venea sa creada ce vede o ditamai casa si pe parinti lui pragatind masa restul poezii an curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta nu e poezie,nu are rima ( mai mult este o poveste) ;-)

      Ștergere
  5. Literatura si mai ales poezia este un cintec al inimi pentru mingierea noastra a tuturora si cred ca dotoria noastra ca oameni este sa mingiem citai mult viata penttu ca ori cit de dulce ar fi ea sufletul todeauna ramine insetat de nuantele simtirii si gindirii cintate Ma numesc giura florin pe iutub makka de la dumy cint hip hop cu propiile versuri astept comentariu va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. am început sã compun poiezii de la 12 ani , acum am 17 , vã prezint un început de poezie .
    Obrãjorii ei , atît de fini
    Vorba ei , atît de dulce
    în fața ei , sã te închini
    cäci ea dorul zi de zi îți duce .
    .......

    RăspundețiȘtergere
  7. Un început de poezie..
    Nu spune lumii lucruri ce nu sunt
    Nu cauta răspunsuri în gura unui mut
    Și nu-încerca să te destăinui unui surd
    Sau sa pretinzi tu om sărac ca ai sau c-ai avut
    Nu te ascunde după măști
    Și să pretinzi a fi ceea ce nu ești
    Gândește-te la ce îți spun nu sunt povești
    Și fii real, cinstit cât mai trăiești
    Nu trăi pentru bani, pentru putere
    Nu-ți pierde timpul trudind pentru avere
    Nu spune lumii lucruri ce nu sunt...
    Ești doar un muritor pe acest pământ ��

    RăspundețiȘtergere
  8. Știți și voi cine anume
    Scria într- o poezie:
    Când nimic nu ai a spune ....
    Este doar ...Epigonie!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua eu scriu poezii de la virata de 9 anii prima ME poezie a fost scrisa despre parinti

      Ștergere
    2. Cum poți sa nu-ți iubești părinți cum poți în fata sai jgnesti nu mereta acestea reci cuvinte nu mereta asa sai mulfumesto ca tău dat beata tău dat nume și nopți întregi nau dormit iar tu ai crescut siai plecat în lume iar azi ești om nemulțumit tu ai uitat ață copilărie cum dormeai numai cu mama acuma ți rușine așai cai mai batrina și ca acasă des te cheamă sa vii

      Ștergere
  9. Și eu scriu poezii de la vârsta de 10 ani ,acum am 20:

    Nepăsarea...

    De ce oare sunt pe lume
    Copii chinuiti de nume
    Chinuiți de soartă grea
    Că și cum nu ar conta..

    Mari sau mici,
    Inalti sau slabi
    Toți în sufletul său poarta
    Un dor ce ii doboară deodată

    Dar unor părinții,nu le pasa ..
    Nu știu că odorii lor suferă în tăcere..
    Iar pe obrazul lor curg mărgăritare grele...

    Vreau sa specific că e prima mea poezie... compusă.!!

    RăspundețiȘtergere
  10. http://poem-erdeinick.simplesite.com/440745859

    RăspundețiȘtergere