duminică, 13 martie 2011

Fa bani din teme (template-uri, sabloane) wordpress personalizate

   Blogurile sunt inca foarte populare online si indiferent la ce le foloseste blogul, sunt suficient de multi oameni care fie ca isi fac unul nou, fie vor sa il revinventeze pe cel vechi. WordPress este una dintre cele mai populare platforme de blogging din cate exista, dar pentru toti cei care au bloguri si vor sa le personalizeze sau sa faca profit din ele folosind platforma WordPress cu propriul lor domeniu si hosting, isi vor cauta teme pentru bloguri care sa fie mai in concordanta cu subiectul ales de ei. Si aici intervii tu si incepi sa faci bani.
   Daca dai un search pe Google la "teme wordpress" vei gasi cateva siteuri ale caror proprietari creeaza teme pentru platforma wordpress si castiga bani frumosi din chestia asta.


   Exista doua modalitati in care poti castiga bani din asta, dar amandoua necesita ca tu sa ai un site functional pentru a putea fi puse in aplicare. Cel mai usor mod de a incepe e sa oferi pentru o inceput o serie de designuri de teme personalizate care sa le placa anumitor bloggeri si sa percepi o taxa fixa tuturor celor care vor sa le downloadeze si sa le foloseasca. Mai tarziu cand devii mai sigur pe tine cu privire la priceperea ta in crearea temelor de WordPress te poti oferi sa creezi teme la comanda personelor care solicita ceva deosebit, pentru tarife mai mari in functie de complexitate.
   Deci cum creezi temele astea pana la urma?

   Pai in primul rand poate fi de ajutor sa ai talent la design si bineinteles sa fii familiarizat tu insuti cu WordPressul. Sa cunosti CSS si HTML va fi in aceeasi masura de ajutor. Daca ai un blog WordPress
atunci deja stii cum functioneaza platforma, iar ala e cel mai bun loc pentru a incepe. Siteul WordPress contine suficient de multe informatii despre cum sa creezi teme si vei putea gasi si foarte multe tutoriale online care acopera pas cu pas toate aspectele pe care trebuie sa le stii pentru a putea crea cu succes teme WordPress.
   Pana aici e totul foarte bine dar de unde stii ce tipuri de teme se cauta? Aici e locul unde te departajezi de concurenta daca te documentezi un pic, astfel reusind sa si vinzi mai multe teme intr-un timp mai scurt. Asigura-te ca testezi fiecare tema inainte sa o oferi spre vanzare pentru a te asigura ca nu contine erori sau buguri.
    Folosind keyword tools de la Google vei putea sa gasesti domenii de interes care au sanse mari sa aduca rezultate destul de bune cand creezi o tema care sa se potriveasca pe siteurile de profil din aceste domenii. Retine si cuvintele cheie daca tot faci cautarea pentru ca fiecarei teme ii faci o scurta descriere in care adaugi si aceste cuvinte pentru a-ti genera trafic si pentru a fi mai usor gasit de clientii cumparatori odata ce vei fi pus templateurile in vanzare.
   Merita sa pui la punct macar 8 sau 10 teme inainte sa-ti lansezi un site de profil si sa te asiguri ca sunt adecvate pentru cateva subiecte din cele mai diverse si din cele mai cautate. Cu cat adaugi mai multe teme cu atat iti vei mari mai mult traficul datorita cuvintelor cheie continute in descrierile temelor.
   Cum stabilesti preturile? In general templateurile pentru siteuri si temele pentru bloguri se vand cu aproximativ 30-40 de dolari. Vei descoperi ca cei mai multi advertiseri din domeniu nu-si afiseaza preturile la vedere dar daca ii vei contacta in calitate de potential client si vei cere niste oferte de pret ai ocazia sa te pui la punct cu preturile pietei astfel incat nici sa nu exagerezi dar nici sa nu te vinzi prea ieftin.
   Lucrul cel mai bun la aceasta afacere online e ca site-ul de vanzare poate fi setat in asa fel incat in momentul in care se face plata online sa se faca automat si livrarea, asta facand din ea o afacere care intr-adevar poate fi pusa pe pilot automat. Acest lcru nu face decat sa iti lase tie mai mult timp pentru creat noi teme pe care sa le pui in vanazare si sa faci bani.
   Ai grija sa pregatesti si cateva templateuri mai simple pe care le poti vinde oricand la un pret mai mic. In timp ce temele personalizate orientate spre un segment de nisa se vor vinde destul de bine vei gasi tot timpul si persoane care vor vrea ceva mai putin comercial. Important de retinut este ca nu trebuie sa-ti scape nici un client. Avand in vedere ca este o piata foarte concurentiala nu iti permiti luxul de a lasa clienti sa paraseasca siteul tau cu banii pe card si in continuare in cautarea unui template.
   Daca mai ai si alte idei pentru metode de facut bani simte-te liber sa le lasi scrise intr-un comentariu in fereastra de mai jos si le dezvoltam impreuna. Mult succes!

3 comentarii:

  1. Interesant articol, eu ma gandeam sa creez un blog pe tema ruleta online. Recent am observat ca din ce in ce mai multe persoane joaca la casino. Ar fi ceva interesant de a avea un blog cu sfaturi si strategii pentru jucatori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca exista deja sfaturi de genul asta chiar este si o tehnica foarte interesanta, am uitat cum se numeste,in care la fiecare "tura" dublezi pariul. 1$, 2$, 4$, 8$.... si joci tot timpul aceeasi culoare. cand ai castigat o tura schimbi culoarea si o iei de la capat. Profit garantat 1$ la incheierea unei serii cu aceeasi culoare. Oricum situri de profil exista multe, ca si al meu dealtfel. Trebuie doar sa muncesti mult si sa iti pozitionezi site-ul bine in google.

    RăspundețiȘtergere