vineri, 4 martie 2011

Devii agent de vanzari pentru un produs offline si il duci online

   Ai avut vreodata ocazia sa dai in viata de zi cu zi peste un produs pe care nu l-ai vazut online? Daca da, si inca mai stii unde sa-l gasesti, de ce sa nu incerci sa-l vinzi online. Chiar exista nenumarate moduri in care poti face asta , depinzand de natura produsului si de unde il procuri, dar in general daca dai peste un produs care chiar nu a aparut inca online, ai ocazia sa o iei inaintea tuturor si sa-l promovezi tu in mediu acesta, aceasta putand fi o activitate din care sa faci multi bani pentru ca ar fi aproape ca si cum ai inventa produsul. :)
   Sa devii agent de vanzari de obicei inseamna ca primesti un procent in urma fiecarei vanzari pe care o faci, deci modul de abordare al acestei oportunitati depinde de numarul de produse la care poti avea acces. Unii producatori iti ofera posibilitatea sa devii agent de vanzari si sa vinzi o gama larga de produse, caz in care ai putea sa-ti faci un website (cu acordul lor bineinteles) pe care sa le promovezi pe toate. Atunci ai primi comenzi prin intermediul site-ului tau si le vei livra direct prin intermediul producatorului - mai bine de atat nu se poate.
Asta inseamna ca poti castiga fara sa investesti bani si nici nu e nevoie sa ai un spatiu de depozitare pentru produse.
   Chiar depinde foarte mult de cum obtii produsele. Unele companii iti dau posibilitatea sa le comercializezi produsele cu stocarea lor la tine, posibilitate de returnare si plata la vanzare iar altele solicita sa cumperi o anumita cantitate din produsul respectiv iar astfel iti asumi un oarecare risc, daca produsul va fi sau nu de succes in mediul online. Prin orice modalitate ai aborda aceasta oportunitate e clar ca ar trebui sa cercetezi un pic piata inainte de a incepe orice demers. Incearca sa afli cat mai multe informatii posibil despre produsul respectiv, cine l-ar cumpara, la ce pret se vinde si cat profit ai putea obtine la fiecare unitate.
    E foarte usor sa te lasi dus de val cand cauti un produs si sa alegi repede ceva ce iti place din care crezi ca poti face bani, dar trebuie sa fii sigur ca un numar mare de oameni vor fi la fel de incantati de produsul respectiv. Documentandu-te cat mai mult iti oferi posibilitatea de a te pozitiona in top si de a-ti pastra locul acolo. Toata lumea cauta experti iar un expert stie sa isi recomande mai bine si cu mai mult profesionalism produsul, iar astfel iti vei garanta posibilitate unor profituri mai mari. Daca nu ai vazut in viata de zi cu zi, in magazine, la prieteni pe strada un produs care sa iti capteze atentia, cel mai bun loc unde sa cauti un produs care lipseste din mediul online este paradoxal mediul online. Cauta companii care au agenti de vanzare stradali sau door - to -door sau care comercializeaza la magazinele de desfacere, iei legatura cu o astfel de companie, te gandesti intai care e si cea mai avantajoasa dintre ele, si le faci propunerea. Oricat de dificil ti-ar fi sa crezi, inca exista multe ompanii care in mediul virtual practic nu exista, iar tu ai putea fi exact persoana de care au nevoie. Este ca si cum iei afacerea cuiva si-ti faci tu din ea o afacere online. Nimic mai simplu decat atat. Elimi costurile cu producta, cu angajatii, transporturi, taxe enorme si alte tehnicalitati si stai linistit acasa, navighezi pe internet, iti supraveghezi afacerea online si faci bani destul de multi incat sa te poti numi intreprinzator, nu angajat. Deci asta e sansa ta sa devii propriul tau sef!
   Un ultim aspect - ar trebui sa incepi cautarea intre companiile din apropierea ta, geografic vorbind, inainte sa cauti in locuri mai indepartate. De cele mai multe ori companiile mici cu distributie locala sau zonala vor fi cele care nu au prezenta online. S-ar putea sa dureze ceva timp sa gasesti un produs care sa aiba potential mare pentru mediul virtual, dar rezultatul final poate fi pe masura eforturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu