joi, 10 martie 2011

Cum sa faci bani oferind meditatii

   Putini sunt cei care inteleg valoarea profesorilor si a contributiei lor la formarea lumii asa cum o stim inca de la formarea mintilor tinere in  anii de inceput pana la oferirea elevilor, liceenilor si studentilor a cunostintelor si a ajutorului necesare pentru a fi pregatiti sa porneasca in viata si sa-si faca un trai cat mai bun pentru ei.
   Invatarea elevilor poate fi mi mult decat un servici de 9 luni, de aceea multi profesori fac din meditatiile platite  un servici cu jumatate de norma sau chiar o adevarata cariera. Chiar daca nu esti profesor cu diploma, tot poti deveni un mentor de suces atat timp cat cunostintele tale sunt a un nivel avansat si sunt si intr-un domeniu cautat. Daca esti interesat sa faci bani din meditatii eu iti voi oferi in continuare cateva idei despre cum sa incepi.
  • Sa gasesti "cursanti" va fi primul pas spre a face bani din meditatii. Daca esti mama si ai copii la scoala probabil ca auzi din cand in cand de cate un parinte care isi cauta o persoana sa-i mediteze copilul la anumite materii. Daca nu ii cunosti pe parinti dar stii despre nevoile copilului ii poti aborda tu pe parinti pentru a-ti oferi serviciile dar ai grija sa faci asta in asa fel incat sa nu-i ofensezi.
  • Stabileste care e specialitatea ta. Esti foarte bun la matematica? Cunosti foarte bine o limba straina? Esti foarte pregatit in diverse alte domenii? Daca stii de la inceput in ce domenii sau la ce materii poti oferi meditatii, iti va fi mult mai usor sa iti gasesti clienti. Poti dealtfel si sa abordezi diversi profesori in domeniul respectiv si sa le ceri un sfat sau pur si simplu sa le aduci la cunostinta ca oferi si tu meditatii in domeniu, poate atunci cand au clienti prea multi si nu mai pot face fata sa te recomande pe tine.
  • Intereseaza-te despre onorarii si despre concurenta. Daca mai cunosti si alti profesori care ofera acelasi tip de meditatii ar trebui sa te interesezi ce preturi practica acestia astfel incat sa stabilesti niste preturi competitve sau poate chiar un pic mai mici la inceput pentru a-ti forma mai usor o clientela.
  • Intreaba printre cunostinte, apropiati sau eventual in zona in care locuiesti daca sunt persoane care au nevoie de meditatii si in ce domenii. Exista astfel posibilitatea sa descoperi ca ai de ales intre mai multe domenii si ca in randurile clientilor tai nu intra doar elevi si studenti ci chiar si adulti. Multi adulti care calatoresc au nevoie de un profesor de vreo limba straina, mai ales in Romania, tara unde toata lumea pleaca. Asadar daca esti cunoscator de engleza, franceza sau in mod deosebit de spaniola si mai ales de italiana, sansele tale sa iti gasesti clienti sunt cu atat mai mari. Meditatii poate insemna mult mai mult decat sa ajuti elevi sa inteleaga mai bine materiile de la scoala.
  • Fa-te cunoscut in comunitate. Exista cateva modalitati de a-i informa pe cei din jur ca esti interesat sa oferi meditatii. Iti poti face carzti de vizita pe care sa le pui cu acordul conducerii la afisiere in scoli sau poti aborda diferiti profesori dintre cunostinte si sa le faci cunoscute intentiile tale. Poti chiar sa faci mici intelegere neformale cu diversi profesori sa le oferi un oarece comision sau bonus pentru fiecare elev caruia te recomanda si care ajunge ulterior sa faca meditatii cu tine. Multi profesori cunosc in clasele lor cazuri de copii care au nevoie de meditatii la diverse materii. Daca materia ta e materia de care un copil are nevoie, profesorul cu care vei fi facut o astfel de intelegere te va recomanda parintilor acestuia. O alta metoda de a te face cunoscut e publicarea de anunturi in ziarul loc, pe internet, la o televiziune locala sau pe orice alt canal media.
  • Publicitatea verbala e tot timpul cea mai buna publicitate indiferent de produs sau de piata.Fa cunoscut prietenilor si familiei ca vrei sa oferi meditatii si incurajeaza-i sa spuna si altora despre tine sau chiar sa puna carti de vizita sau pliantea de-ale tale in locuri aglomerate pe care le frecventeaza sau unde au autoritatea necesara sa afiseze.
   Dupa ce vei fi pus la punct toate aceste detalii esti pregatit sa faci o cariera de succes in domeniul educatiei, sa faci si ceva bani frumosi din treaba asta, pentru ca meditatiile sunt in general foarte bine platite si sa iti permiti libertatea de a-ti face programul si singur. Nu e un job lipsit de griji si extraordinar de bine platit fara prea multe eforturi, asa cum ne-am dori toti, dar este si asta una din multele metode de facut bani. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu