miercuri, 9 martie 2011

Cum sa faci bani din fier vechi

   Uneori ai ocazia sa treci pe strada pe langa o metoda buna de facut bani fara ca macar sa-ti dai seama ca e acolo. Asta e situatia cu siguranta si cand vine vorba de fier vechi pentru ca ai trecut probabil pe langa o gramada de chestii din  fier fara sa le acorzi vreo importanta, sau eventual ai fost suparat pe oamenii care le-au aruncat unde n-ar fi trebuit.Exact acolo sta o sursa de bani. In timp ce faci niste bani rapizi ai ocazia sa fii si un bun cetatean si sa cureti zona de unde strangi fierul. Tot ce trebuie este sa ai o vaga idee despre domeniu si sa ai o duba sau masina cu care sa transporti materialele, iar apoi te poti bucura de roadele muncii tale cand te intorci aca cu ceva banuti in buzunar.
   Primul lucru despre care trebuie sa te informezi cand incepi o afacere cu fier vechi este unde e cel mai apropiat centru de colectare de materiale fieroase. Cu siguranta vei gasi unul destul de aproape de locul unde te afli ca sa te poti duce pana acolo sa discuti de principiu pentru a afla ce fel de metale colecteaza si ce preturi ofera per kilogram.

   Asta este un aspect foarte imprtant deoarece nu vrei sa acumulezi prea mult material de care crezi ca achizioneaza centrul de colectare si cand ajungi la ei sa te trimita cu el sau cu jumatate din el acasa. Odata ce iti vei fi facut temele poti incepe sa te gandesti la cum sa gasesti materialele care te intereseaza. Dar unde incepi sa cauti?
   Iti vine sau nu sa crezi, primul loc unde ar trebui sa incepi sa cauti e la tine acasa. Ai in garaj niste jante vechi de masina care nu iti mai sunt de folos? Colectarea a inceput! Dar bucati dintr-un gratar vechi ai prin garaj sau printr-un colt de magazie? Imediat ce incepi sa te gandesti la toate posibilitatile, avand cunostinta si despre ce materiale se cauta la centrul de colectare, vei vedea ca se aduna destul de repede o cantatite frumusica doar de pe langa casa ta.

   Ce-i drept e de ajutor sa aloci niste spatiu in garaj sau in magazie pentru toate lucrurile pe care le strangi pana ai suficiente incat sa mergi cu ele la centrul de colectare sa le valorifici. Oricum trebuie sa ai grija sa fie depozitate corespunzator ca sa nu provoci accidente.
   Poti in acelasi timp sa iti faci putina publicitate si sa colectezi fiarele vechi si inutile si de pe la vecini sau alte persoane interesate sa-si curete curtea, garajul sau magazia. Dupa ce ai ti-ai gasit si astfel de musterii nu ramane decat sa faci o tura pe la toti sa-l colectezi si sa sa mergi la centrul de colectare din zona sa-l faci bani.
   Dupa o vreme lumea va incepe sa te cunoasca in calitate de prestator al acestui serviciu si oamenii vor incepe sa te sune mai des. Daca stai si te gandesti nici nu e nimeni inselat in toata ecuatia asta. Tu ii scapi pe ei de un drum la centrul de colectare si astfel le faci viata mai usoara si in acelasi timp multi oameni nici nu se gandesc sa mearga sa-si valorifice ei vechiturile in felul acesta.
   Incepi deja sa te gandesti la toate lucrurile pe care le ai aruncate atat prin curte pe la tine sau pe la rudele tale care sa te ajute sa incepi aceasta afacere? Daca da ia si te intereseaza repede de un centru de colectare care sa ofere si preturi bune pentru a nu pierde nimic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu